A fejleményről honlapján számolt be a PÖTTINGER. Mint írják: a FLEXCARE a mechanikus gyomirtás terén teljeskörű rugalmasságot biztosít különböző kultúrákban való alkalmazáshoz. A FLEXCARE mostantól opcióként kínálja az új Profiline Komfortvezérlést, mely a legfeljebb 16 soros gépekhez elérhető.

A Profiline lehetővé teszi a gépek közvetlen vezérlését egy ISOBUS-képes traktorterminálon vagy más kezelőterminálokon keresztül. Minden funkció elérhető egyetlen gombnyomással vagy érintéssel.

Mivel a munkagép olajellátása a terhelésfüggő hidraulikus rendszeren keresztül történik, előbbi mindig csak annyi teljesítményt kér a traktorhidraulikától, amennyire valóban szüksége van. Ezzel energia takarítható meg és nő a traktor termelékenysége is.

Pöttinger

Az opcionális vezérlésnek köszönhetően hatékonyabbá válik a termelés – forrás: Pöttinger

Minden művelőegység kétirányú hidraulikus hengert kap, így a művelőegységek a táblavégi fordulókban akár GPS-vezérléssel, automatikusan is felemelhetők és újra lehelyezhetők a talajfelszínre. A művelőegységek alapvetően egyszerre kezelhetők, de az újfajta vezérlésnek köszönhetően a bonyolultabb parcellákon az egyes művelőegységek különálló vezérlése is lehetővé válik. Az ISOBUS segítségével a munkaeszközök hajszálpontossággal működtethetők, ami a hatékonyság növelésén és a gépkezelő tehermentesítésén túl az adott növénykultúra biztonságát is garantálja.