Az Auditker Kft. és a Weremczuk vállalat a magyar gazdákkal közösen fejlesztette a Weremczuk Maja Automatic hajlított ponyvás gyümölcsrázógépet, amely rendkívüli segítséget nyújthat az ültetvényes gazdáknak. Az Auditker Kft. nem csupán azt tartja szem előtt, hogy jó minőségű import gépekkel lássa el a magyarországi termelőket, hanem a hazai körülményekhez igazított, az itteni termesztési szokásokhoz leginkább használható speciális finomításokkal és fejlesztésekkel adaptálja eszközeit. Így született meg a MAJA gyümölcsrázógép magyar változata, amelyet a vastag, akár 30 cm-es törzsű gyümölcsösökben is bátran használhatunk.

Mindent a Maja Automatic gyümölcsrázógépről – videó: Agroinform.hu

A kiváló ár-érték arányt képviselő berendezés minimális emberierő-szükséglet mellett dolgozik, ami azt jelenti, hogy a Maja Automatic mellé elég 3 munkás plusz a traktoros, ráadásul egy óra alatt akár 60-80 fa rázására is képes, így az egységgel körülbelül 0,5-0,7 hektár terület betakarítása valósítható meg naponta.

A gép rendelkezik ládázó egységgel, így a tisztítást követően M10-es rekeszekbe gyűjti a gyümölcsöt, ugyanakkor alapfelszereltségként rendelkezik hidraulikus konténerkezelő rendszerrel is, ami megkönnyíti a feldolgozóipar kiszolgálását. A hajlított ponyvaszerkezetnek köszönhetően a gyümölcs a ponyvára érve kevésbé sérül, ütődés mentes lesz, a szinte 100%-os rázás mellett egy nagyon jó minőségű, tiszta terméket produkál. Az erős és masszív kivitelű gép vonóerőigénye mindössze 35 LE, ráadásul a traktor kabinjából kormányozható hátsó forgó kerekeknek köszönhetően kifejezetten jól manőverezhető.

Részletesebb műszaki paraméterekért kattintson az Auditker Kft. Maja Automatic leírásához.