Idén a Novacat ALPHA MOTION frontkasza szérián belül, MASTER és PRO változatokat vezetett be a Pöttinger. Az új verziókban hárompont függesztéssel csatlakoznak a traktorhoz. Nincs szükség háromszög alakú gyorscsatlakozó keret használatára, így frontfüggesztéssel szerelt, bármilyen traktorhoz könnyen rögzíthetők. A tolt helyett, húzott ALPHA MOTION kasza felfüggesztésnél központi csapon keresztül, az egész kaszatest el tud mozdulni.

A MASTER változatnál keresztirányban +/- 16 fokot, előre +13 fokot, hátra -7 fokot, a PRO verziónál pedig szintén +/- 16 ° fokos elmozdulás és + 12 ° / -9 ° előre / hátra, így tökéletes talajkövetéssel rendelkezik. A kaszagerendely minden egyes mozgása vezérli a függesztő keretet. Amikor a terep esik, leereszkedik, talajszint emelkedés esetén pedig emelkedik. Így a növényállomány nagy munkasebesség és nedves talajon végzett kaszálás esetén is különösen védett. Az új hárompont csatlakozásnak köszönhetően a MASTER változatok 34 cm-rel közelebb vannak a traktorhoz és 40 kg-mal könnyebbek is. Az emelési magasság szállítási helyzetben 30 cm.

A korlátozott szerelési hely miatt azonban a MASTER verziókat nem lehet felszerelni szársértő berendezéssel. Az új NOVACAT ALPHA MOTION PRO modellek összecsukható, felhajtható ponyvás védőburkolattal rendelkeznek. Ennek köszönhetően nagyon könnyen hozzáférhetők a kaszagerendely, illetve a vágótárcsák a kés, illetve késtartó cserékhez. A kaszagerendely felfüggesztés tehermentesítő rugójának beállítását is kényelmesen, könnyen hozzáférhető körülmények között végezhetjük. A PRO kivitelek, a rendterelő korongokkal szerelt, szársértő nélküli verzió mellett, kétféle szársértő berendezéssel is rendelhetők.

Az összetolható mellső és a felhajtható oldalsó burkolatok kényelmes hozzáférést biztosítanak a kaszagerendelyhez és a pengékhez - fotó: poettinger.at

Az ED - EXTRA DRY acél ujjas szársértő közös fejlesztés a Wageningenben (Hollandia) található Mezőgazdasági Mérnöki Intézettel. A keményített acélból készült, „V” alakú szársértő ujjak a növény szárába ütköznek és garantálják folyamatos áramlását. A V-fogak gumi tömbökre, rugalmasan vannak rögzítve. Az RCB gumihengeres szársértő, egymásban futó „V” profilú poliuretán hengerpárból áll, szársértő erejük rugó előfeszítéssel, a felső henger állításával szabályozható. A MASTER és PRO változatok háromféle, 2,62; 3,04; és 3,46 méteres munkaszélességben rendelhetők. A tavalyi AGRITECHNICA kiállítás „Machine of the Year 2020” versenyének győztesének kijáró címet is kiérdemelte „Haying” kategóriában, a NOVACAT ALPHA MOTION PRO frontkasza.