„Megtaláltam azt, amit kerestem” – nyilatkozta egy Kubota tulajdonos. De vajon melyik traktor kapta ezeket a dicsérő szavakat?

14 hónap használat után, túl a 3000. üzemórán Sárkeresztesen gazdára lelt a Kubota M110GX. A Sárkeresztesi Mezőgazdasági Zrt. ügyvezetőjét és a traktor kezelőjét kérdeztük a Kubotával való kapcsolatukról és, hogy 2015-ben miért esett ismét a japán márkára a választásuk.

Az 1999-ben alakult Sárkeresztesi Mezőgazdasági Zrt. gazdálkodásáról és a Kubota M110GX munkájáról bővebben cikkünkben olvashat.kubota traktor

Kaszáljon a SIMA-díjas VICON EXTRA 736T géppel!

A zöldtakarmány-betakarító gépek kategóriájában a "Machine of the Year 2017" díjjal ismerte el a 17 szakújságíróból álló szakmai zsűri a VICON EXTRA 736T Vario függesztett tárcsás kaszát az innovatív QuattroLink-felfüggesztés koncepciójáért. Az ünnepélyes átadásra a nemrégiben véget ért párizsi SIMA-kiállításon került sor.

A QuattroLink-felfüggesztésnél a fűkasza négy lengőkarral van felfüggesztve, amelyek lehetővé teszik, hogy a kasza függetlenül lebeghessen, pontosan követve a talajfelszínt. A talajnyomás a traktor vezetőfülkéjéből egyszerűen hidraulikusan beállítható.

A gép munkájáról készült videót megtekintheti a VICON EXTRA fűkaszáról írt cikkünkben.Vicon fűkasza

"Az Év Gépe" – fotó: ien.vicon.eu

Vegyük át együtt, hogy milyen gépekre lesz szükség a tavaszi munkákhoz!

A szántóföldi növénytermesztésben a gépek mellett érdemes időben felkészülni sorvezetőkkel, mérőműszerekkel, illetve egyéb, a gazdaságokhoz nélkülözhetetlen berendezésekkel.

Az Agrogazda.hu mérőműszerek Kft. kínálatában megtalálhatóak GPS-es területmérők, melyre a földalapú támogatásokhoz, vagy az AKG programban résztvevőknek lehet nagy szüksége. Az LD-Agro GPS-es sorvezetők és robotpilóta rendszerek segítenek hatékonyabban kijuttatni a vetőmagot, vegyszereket, input-anyagokat.

A mobil üzemanyagtartályok segítenek optimalizálni a gépek működését, hiszen nem kell a benzinkútra vagy a telephelyre visszamenni a járművel, egy mobil dieseltartály segítségével gyorsan megtankolhatóak kint a szántóföldön!

Cikkünkben más hasznos információkat is megtalál a tavaszi munkák megkönnyítéséhez!Agrogazda kínálata

"Ez a Hardi nyugdíjas koromig elkísér, tudom"

Baranyában csak ’király’-ként emlegetik a dán permetezőt – Szávics Sándor részletes beszámoló cikkünkben elárulja, hogy miért dicsérik ennyire a gazdálkodók ezt a gépet.

Fantasztikus precizitás, meglepő kényelem, könnyű karbantarthatóság, gyors és hatékony munka – Dél-Baranyában is szuperlatívuszokban nyilatkoznak a Hardi permetezőgépeiről. Az összesen csaknem 500 hektárt művelő Szávics Sándornak akkor kezdett igazán nőni és lendületet venni a gazdasága, amikor a Hardi révén többet vállalhatott, mert többet, jobban és gyorsabban tudott teljesíteni.

Szávics Sándor

Baranyában is nagyon népszerű a Hardi permetezője. – fotó: Agroinform.hu