A KITE Zrt. kínálatából kis- és nagygazdaságok egyaránt megtalálhatják a számukra ideális sorközművelőt, hiszen az amerikai Orthman mellett Kongskilde és Gaspardo típusú kultivátorok is elérhetők.

Az Orthman 8315-ös típusú sorközművelő kultivátor 6-8-12 soros kivitelben elérhető a 76,1 cm-es sortávolságú kultúrákhoz. Az általánosan elterjedt egyéb típusokkal szemben jelentősen robusztusabb szerkezeti felépítéssel rendelkezik, ami a megszokottnál jóval nagyobb gerendely-keresztmetszetben (17,8 x 17,8 cm) és -magasságban (80 cm) nyilvánul meg. A 80 cm-es gerendelymagasság előnye fejlett növényi állományoknál jelentkezik, ahol a hagyományos kultivátorok már nem használhatók. 

A 80 cm-es gerendelymagasság előnye fejlett növényi állományoknál jelentkezik, ahol a hagyományos kultivátorok már nem használhatók.

A művelő eszközök választékát kétféle merev szárú szárnyas kapa alkotja. Az egyik egy kisebb szögállású szerszám kifejezetten kisebb fejlettségű növényekhez, míg a másik egy meredekebb szögállású, folyékony tápanyag kijuttatására is alkalmas összetett kapatest. A merev kapaszár előnye a rugós megoldásokkal szemben, hogy extrém száraz nedvességviszonyok között is képes a talajba hatolni és az adott munkamélységben dolgozni.

Ezért ezeket a gépeket a gazdaság méretétől függetlenül azoknak ajánljuk, akik folyékony műtrágyát kívánnak precíziós technológiával, KITE-Jet rendszer segítségével kijuttatni, akár mostoha körülmények között is, célzottan, közvetlenül a növény gyökérzónája mellé. Ezzel a pozícionált kijuttatással jelentős tápanyag-megtakarítás érhető el. A kiviteléből adódóan a 6 soros gép teljesítményigénye 150 LE, míg a 12 sorosé 250 LE.

2020. májusában árfolyamkockázat nélkül, remek akcióban vásárolhatja meg Orthman talajművelőjét csupán a meghatározott készlet erejéig! További részletekért keresse KITE gépértékesítőjét!

sorközművelő

Vegyen most Orthman talajművelő gépet, amíg az akció tart!

Természetesen a KITE kínálatában megtalálhatók a hagyományos rugós kapás rendszerű gépek is. Ezek közül a Kongskilde, illetve a Gaspardo gépek érhetőek el 6, 8, 12 soros kivitelben. A Gaspardo kultivátorok típustól függően fel vannak szerelve egy 950 l-es műtrágyatartállyal, ami hagyományos festett acél vagy rozsdamentes acél lehet. Ezeknek a gépeknek a szélső soraihoz a pontosabb adagolás érdekében a műtrágya kijuttatása levegőrásegítéssel történik.