A New Holland bővíti és fejleszti hat-kilenc méteres teleszkópos rakodócsaládjának kínálatát, amely új formatervezéssel és típusszámsorral jár. Az új név tartalmazza a TH betűket utalva a „telehandler” kifejezésre, a számozás pedig a gép kulcsfontosságú jellemzőit rejti. A betűk és a számok kombinációja gyors és könnyű termékazonosítást tesz lehetővé, ami a New Holland termékek ismertető jegye.

A TH teleszkópos rakodó modellek új formatervezésének világossárga színe teljesen beleillik a New Holland betakarítógépek családjába - fotó: CNH

Három robot fogja elvégezni a termesztés legfontosabb műveleteit egy 1.600 hektáros területen. Egy angol startup cég a közeli jövőben, kb. 1600 hektár területen egy speciális programot indít, amelynek keretében a gabonatermesztés legfontosabb műveleteit robotok. A Small Robot Company által konstruált három robot (Tom, Dick és Harry névre keresztelve) különböző műveletekre (talajelőkészítés, vetés, permetezés, lézeres gyomirtás, betakarítás) van specializálva.

Létezik a 2,8 méteres hasmagasság – nem történt elírás! Egy önjáró permetezőgép tudja ezt jelenleg a piacon, amely nem más, mint a Mazzotti ALLCROP az AgroTipp Kft. kínálatában. Ahogyan a neve is árulkodik róla, minden növénykultúrában kíméletesen dolgozik ez a gép – legyen szó csemegekukoricáról vagy más szántóföldi vagy kertészeti kultúráról.

A munkavégzés és a vonulás pontos és biztonságos – fotó: Agroinform.hu

Árammal történő gyomirtás, differenciált műtrágyázás a növény valós szükségletei alapján, költséghatékony talajművelés, a növénybetegségek előrejelzése – rengeteg előnyt nyújtanak az új eszközök. A modern kor legnagyobb kihívásai közé tartozik, hogy egy multi cég mennyire tud rugalmas és nyitott maradni a változó piaci körülmények között.

A New Holland precíziós eszközkínálata piacvezető megoldásokat kínál a hagyományos GPS termékpaletta mellé.

Ki mondta, hogy a Strautmann takarmánykeverő-kiosztókocsikat csak nyugati nagytraktorokkal lehet üzemeltetni? Bizony ez csak városi legenda – és hogy be is bizonyítsuk, olyan szarvasmarhatartó kisgazdaságokba látogattunk el, ahol MTZ a zászlóshajó!

Meggyőztek arról, hogy számomra is megtérül egy ilyen beruházás" – fotó: Agroinform.hu