Kialakításánál az olyan klasszikus Kubota értékeken túl, mint a minőség, megbízhatóság, hatékonyság, elsődleges szempontként szerepeltek még a modern gazdák igényei, a fenntarthatóság és a megfizethető ár. Végre pedig már Magyarországon is elérhető.

A Kubota Stage V motorja ötvözi japán megbízhatóságot és precizitást a nyers erővel

A széria négyhengeres, 6100 cm³-es motorral van felszerelve, amely 121, 131 vagy 141 lóerővel ruházza fel a traktort, modelltől függően. A Powerboost funkcióval pedig még további 20 lóerő válik elérhetővé a szállítási feladatokhoz. A munkavégzés hatékonyságát növeli továbbá a hatalmas, 230 literes üzemanyagtartály, és az alacsony üzemanyag-fogyasztás, aminek köszönhetően hosszú órákon keresztül dolgozhat tankolás nélkül.

Kubota új mezőgazdasági traktor M6142

Az M6142 modell – fotó: Két-KATA Kft.

Az M6002 szériában vadonatúj, 8 fokozatú powershift váltó található, amely az alapkivitelben 24E/24H tartománnyal rendelkezik, opcionálisan pedig 32E/32H mászófokozattal is rendelkező modell is elérhető. A sebességváltás kényelmes, akár egyetlen gombnyomással, vagy az új, multifunkcionális kar mozgatásával is történhet. A szériában megtalálható az Xpress Restart funkció, amellyel a kuplungpedál használata nélkül megállíthatja a traktort.

A Kubota M6002 szériája impozáns, 7000 kg-os hátsó emelőkapacitással rendelkezik, így még az igazán nehéz munkákkal is könnyedén elboldogul. A CCLS zárt hidraulikus rendszer 115 l/perc sebességű, amely kiváló reakcióidővel ruházza fel a traktort, és több egyidejű funkció működtetésére is alkalmas. A maximális hatékonyság és termelékenység érdekében még a karbantartás is egyszerűen elvégezhető. A széria modelljei egy hidraulikus szivattyúval rendelkeznek, amelyhez egyetlen szűrő tartozik.

Új Kubota traktorfülke

Új Kubota traktorfülke – fotó: Két-KATA Kft.

A traktor – mérete ellenére – kiváló manőverező képességgel rendelkezik

A hasmagassága 58 cm, amely magasabb, mint az univerzális kardánhajtású első tengellyel rendelkező traktoroké. Ezáltal ideális takarmánygyűjtéskor, vagy magas termények termesztésekor, ahol más traktorok már nem képesek károkozás nélkül dolgozni. Kis helyen is elfér, a portál hajtású első tengely és a kúpos hajtómű 55°-os kormányzási szöget tesz lehetővé. Az igazán lenyűgöző újítás azonban a Kubota egyedülálló Bi-Speed technológiája, amely még könnyebbé teszi a kanyarodást. Ideális tapadást és kisebb csúszást biztosít az egyenletesebb, a talaj számára kíméletes fordulás mellett. Még a teljesen felemelt homlokrakodóval végzett szűk fordulási manőverek sem jelentenek problémát.

Az új M6002 szériában minden kezelőszerv jól látható, a vezető keze ügyében helyezkedik el. A tervezés során elsődleges szempont volt, hogy a traktor egyszerűen irányítható legyen, így téve könnyebbé a munkát. A kényelmes kartámaszba integrált, többfunkciós karnak köszönhetően minden fontos kezelőegység egy kézzel irányítható. Ezen és az oldalkonzolon helyezkedik el a kezelőszervek mindegyike a könnyű elérhetőség érdekében.

Homlokrakodóval ellátott Kubota traktorok

A homlokrakodóval ellátott modellek – fotó: Két-KATA Kft.

Az M6002 széria mellé öt vadonatúj homlokrakodó modell is választható, akár prémium kivitelben is, amelynek maximális teherbírása 2400 kg. A traktor és a homlokrakodó tökéletes párost alkotnak. Optimálisan illeszkednek egymáshoz, és hibátlanul dolgoznak együtt a maximális hatékonyság és termelékenység érdekében. A homlokrakodó minden funkcióját egy joystick vezérli, amely ergonomikusan, a kezelőhöz közel lett elhelyezve, így könnyű és kényelmes irányítást biztosítva.

A széria továbbá olyan funkciókkal is rendelkezik, mint az AUTO-LEVEL SYSTEM, amellyel egy gombnyomással visszaállíthatja a kanalat egy előre beállított pozícióba, AUTO-UNLOAD SYSTEM, amellyel ugyanilyen könnyen vezérelheti a forgófejet és a kanalat, vagy a SPEED-LINK 2 SYSTEM, amivel lehetősége nyílik arra, hogy a traktor elhagyása nélkül kapcsolja fel vagy le a munkagépeket, a hidraulikus vagy az elektromos funkciókat.

Precíziós gazdálkodásra is tökéletes választás

Az M6002 modellek opcionálisan felszerelhetők 7″-os K-Monitorral, ISOBUS rendszerrel és automata kormányzással. A K-monitor felhasználóbarát, minden funkció könnyen beállítható és egyszerre látható minden fontos információ. Beépített GEOCONTROL-lal rendelkezik és kompatibilis minden vezető gyártó FMIS (Farm Management Information Systems) rendszerével.

A szériáról még további információt nyújt a Két-KATA Kft. videóbemutatója, amelyben Szabó István ügyvezető ismerteti, és gyakorlatban bemutatja a traktort. A videó itt tekinthető meg:

Elérhetőségek:

Két-KATA Kft.
Weboldal: https://ketkatakft.kubotaimportor.hu/
E-mail cím: info@ketkata.hu
Telefon: +36 (28) 465-053