Pöttinger Terria talajlazító a szántóföldönMunka közben – fotó: poettinger.at

A legfontosabb szempont a precíz iránytartás, a traktor követése, amelyet a 2 vagy 4 darab párhuzamos vezetőkerekek és oldalsó vezetőlapok mellett a kapák V-alakú elrendezése szintén elősegít. A vontatás alsó felfüggesztésű, illetve vonócsapos. A maximális munkaszélesség mindkét típusnál 4; 5 vagy 6 méter, elősegítve az egyenletes fekvést és munkamélységet. A szállítási szélesség 3 méter, a közúti szabad magasság 21 centiméter. A kapák 13; 17; 21 lehet és 3 különböző orrkés áll rendelkezésre. Közülük a Nova köves talajokhoz ajánlott.

Pöttinger Terria szerkezeti kialakítása

Pöttinger Terria szerkezeti kialakítása – fotó: poettinger.at

A szárnypozíció egyetlen csavarral, kétféleképpen állítható: alsó állásban mélymunkálás, felső állásban nagyfelületű átforgatás lehetséges. A szárpozíció szintén kétállású lehet: meredekebb vagy laposabb, a talajművelés intenzitásának megfelelően. A munkamélység szabályozása mechanikusan, rugók által vagy hidraulikusan lehetséges, 600, illetve 650 kilogrammos ráterheléssel.

Pöttinger Terria szerkezeti kialakítása

Pöttinger Terria – fotó: poettinger.at

A hátsó görgők háromféle kivitelűek lehetnek: kerekes kialakítású, két sorban, átfedéssel, valamint egysoros gyűrűs kialakítású fémből és egysoros gumigörgős.

A teljesítményigény az 1030 típusnál 180; 225; 270 lóerő, míg az 1040-esnél 200; 250; 300 lóerő. Kiviteltől, egyedi specifikációtól függően vannak még altípusok is.