A CASE IH gumihevederes járószerkezetét már 20 év távlatából jól ismerjük a Quadtrac nagytraktor révén – valamint a gumihevederes kivitel 2016-tól már a 140-es és sokkal korábban a 240-es kombájnszériákhoz is választható opció. A 140-es kombájnok hevederes járószerkezete annyiban különbözik a 240-es gépekétől, hogy CASE IH a Zuiberg gyárral közösen fejlesztette és azt a lehetőséget biztosítja a felhasználó számára, hogy utólagosan le- illetve fel lehessen szerelni.

A 140-es széria kombájnjain csak akkor kell gumihevederre váltani, ha azt az időjárási körülmények vagy a terepviszonyok megkövetelik

Sokszor kevesebb energiát fordítunk a táblaszélek és a földes utak szegélyének karbantartására, mint kellene. Megmutatjuk, hogy miért fontos mindez. A földes utak és a szántóföldi táblaszegélyek karbantartásáról sem szabad megfeledkezni, hiszen a benyúló bozótos, bokros részek elvehetnek a támogatott terület nagyságából is! A Fliegl Magyarországon fejlesztett Woodking ágvágó gépe praktikus és könnyed segítséget nyújt a táblákra belógó fásszárú növényzet karbantartására és a földes utak szegélyének ápolására.

A Woodking ágvágó – fotó: fliegl.hu

Az őszi betakarítási szezon minden évben próbára teszi a gazdaságok betakarítógépeit, kombájnjait. Cikkünkben a kombájnokkal kapcsolatos téli tárolás előtti teendőket szedtük egy csokorba.

Még egy régi kombájn is többet érdemel annál, hogy így vészelje át a telet – fotó: Pataki László

A precíziós kormányzási rendszer felhasználói felülete kompakt érintőképernyős lett, amely azonnal felismerhető jeleket továbbít a korábbi szöveges megjelenítés helyett. Az érintőképernyő segítségével az almenük egyszerűbben és gyorsabban elérhetők.

fotó: Garford

A 2018. november 7. és 11. között megrendezésre kerülő EIMA kiállításon mutatkozik be az „Év specializált traktorja” cím döntőse, a stílusos metál kék festésű, matt felnivel szerelt Landini REX 4 széria.

A REX 4 széria újításait is bemutatják a kiállításon.

Az idei időjárás kedvezően hatott a kukoricatermésre, ami viszont az öröm mellett rögtön felveti a kérdést, hogy a szármaradványokat hogyan tudjuk megfelelően a talajba dolgozni. Az MT Tigert kimondottan erre a feladatra találta ki a Horsch, hiszen a tárcsamezővel és a kapasorokkal egymenetes, hatékony talajművelést tesz lehetővé.

A Horsch MT Tiger az elhanyagolt árvakelésekkel és a nagy mennyiségű kukorica szármaradvánnyal is elbánik.

Szeptember végével bezárólag kibővítve, az eddigi év forgalomba állítási számait áttekintve sem tapasztalunk a hazai traktorpiac idei tendenciájában erősödést. Az viszont biztató, hogy DATAHOUSE Kft. által közölt forgalomba állítási adatok alapján, a tavalyi azonos időszakhoz képest már nem nőtt jelentősen a negatív különbség az új traktorok munkába állásának mennyisége terén az idei év rovására.

Félezerrel kevesebb új Belarus-MTZ traktor állt munkába idén eddig – fotó: Agroinform.hu