Gázolaj árak 604 Ft Benzin árak 583 Ft EUR 398.41 Ft USD 345.42 Ft CHF 428.27 Ft GBP 460.41 Ft

Előző

Sajtkultúrák - Krémsajt

1.539 Ft

Település Baranya vármegye, Pécs
Megosztás: messengerfacebookwhatsappviberemail

Következő

Ár 1.539 Ft

Leírás
HOZZÁVALÓK:10 liter friss, nyers tej1 kapszula krémsajt kultúra1 ml természetes tejoltódigitális maghőmérő - vízállóKÉSZÍTÉSE:Készülhet tehéntejből, kecsketejből, juhtejből vagy ezek keverékéből. Mind nagyon finom lesz!A friss, jó minőségű, tejet beleöntöm egy 10 literes lábasba.Elkezdem melegíteni 23 °C-ig a tejet. Nagyon hamar felmelegszik, érdemes ott állni felette, hogy időbe lezárjuk a tűzhelyet. 1. kultúrázás:Melegítés közben, már elkészítem a feloldott kultúrát.10 liter tejhez 1 kapszula krémsajtkultúrát oldok fel kevés langyos vízben. Ezt az oldatot keverem a 23 °C-os tejbe. Lefedem az edényt, és 5 -10 percig érlelem, pihentetem a tejet.2. tej beoltása:10 perc elteltével, 23 °C-on, 10 liter tejben 0,8-1 ml természetes tejoltót keverek.Meleg helyen hagyom a lábast, végig 22-23 °C-ban. 10-12 óra alvadási idő következik. Ilyenkor már nem szabad kevergetni, melegíteni, mozgatni a tejet.Alacsony hőmérsékleten, kevés oltóval, lassan válik a folyékony tej szilárddá. De alig van tennivaló vele, csak türelmesen várnunk kell!3. alvadék felvágása: 4 x 4 cm-res hasábokra vágom a megalvadt tejet egy hosszúpengéjű késsel, mely teljesen átéri az alvadékot.Először egyik irányba vágom végig 4 cm-ként, majd rá merőlegesen ismét 4 cm-ként.További vágásra nincs szükség. 4. ülepítés: 8-10 óra ülepítés következik.A lábast minden folyamat között lefedve tartom. Az ülepítés alatt a savó kiserken az alvadékból.5. formázás:Finoman, óvatosan kell bánni a lágy alvadékkal, hogy későbbiekben a sajt is lágy, krémes tudjon lenni.Az alvadékot egy nagy szűrő segítségével átszedem, nedves sajtkendővel bélelt tálba úgy, hogy az alvadék darabok minél kevésbé törjenek össze.Nem szabad rázogatni, összetörni az alvadékot, mert akkor kevésbé lesz krémes a végeredmény.6. csöpögtetés:A sajtkendő négy sarkát összekötöm és egy kampóra felakasztom, hogy a savó kicsuroghasson belőle.6-10 órán keresztül csurgatom, csepegtetem.Majd kibontom a kendőt és óvatosan átgörgetem a sajtot. Ami alul volt az kerül most felülre.Ismét összekötöm a kendő négy sarkát, és újabb 6-10 óra csöpögtetés következik.A krémsajt készítése végig 22-23 °C-on történik.(Melegebb időben rövidebb, akár 2x6 óra csöpögtetés is elég lehet.)7. ízesítés:Kibontom a kendőt és egy nagyobb tálba borítom a sajtmasszát. Sózom, fűszerezem, habosra keverem.Ezt végezhető darálóval, botmixerrel, aprítógéppel vagy kézzel is.8. tárolás:Tárolása: Hűtőszekrényben 10-14 napot áll el.Eltarthatóságát befolyásolja a sóssága és a fűszerezettsége.A só tartósít, és kihozza az ízeket! Használjuk bátran.

Hirdetés azonosító: 2375573
Frissítve: 2025. július 22. 05:50

Hirdető adatai


 
Név Önitató Kft. Működő cég
Helység Baranya vármegye
7631 Pécs, Reménypuszta
Webcím www... Megjelenít
4 éve hirdető
Powered by Google
5

Kapcsolatfelvétel


Hirdető adatai
Telefon +36724 xxxxxx Megjelenít
E-mail xxx@xxx... Megjelenít
Üzenetet küldök
Üzenet küldéshez, kérjük, jelentkezzen be!
Regisztráció

Ön szerint ez a hirdetés hibásan lett feladva? Kérjük, ossza meg velünk észrevételeit az alábbi űrlap kitöltésével:

reCAPTCHA védelem Adatvédelem - Általános Szerződési Feltétek

Készletről eladó új Paksan Scorpion sorfüggetlen silózó
Készletről eladó új Paksan Scorpion...

Ár nélkül

Új Deutz-Fahr 5075 Keyline 76 LE ÚJ SZÉRIA BEVEZETŐ ÁRON KÉSZLETRŐL
Új Deutz-Fahr 5075 Keyline 76 LE ÚJ...

41.000 EUR

Új Komáromi Gép KB3011B 3 m-es szárzúzó ajándék kardánnal, házhoz szállítással eladó
Új Komáromi Gép KB3011B 3 m-es szárzúzó...

3.120.000 Ft +ÁFA

Új Pronar T680 800+800 (18T) 3 oldalra billenthető pótkocsi 3 év garanciával, készletről
Új Pronar T680 800+800 (18T) 3 oldalra...

7.890.000 Ft +ÁFA

Cikkajánló


Ez mindenkit érint: egyre durvább nyári zivatarok jöhetnek
Ez mindenkit érint: egyre durvább nyári zivatarok jöhetnek

Miért lesz egyre kiszámíthatatlanabb a nyári időjárás? A válasz a globális felmelegedésben rejlik – ezt mondják a szakértők.

Mi jön még? Víz alatt az egyik dunántúli folyó környéke! +VIDEÓ
Mi jön még? Víz alatt az egyik dunántúli folyó környéke! +VIDEÓ

Több helyen kilépett medréből a Kapos – védekeznek a vízügyesek, károk is keletkeztek.

A repcére nagyobb a kereslet, mint a kínálat, az ára felfelé ível
A repcére nagyobb a kereslet, mint a kínálat, az ára felfelé ível

A repceolaj stratégiai jelentősége folyamatosan emelkedik.

Kézbesítik a nyugdíjasoknak járó élelmiszer-utalványokat
Kézbesítik a nyugdíjasoknak járó élelmiszer-utalványokat

Mutatjuk, mikor.

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]