1. Mire való a Qualitas Faktor?
Az Agroinform.hu csapata elkötelezett a gazdálkodók független, minőségi és naprakész szakmai információkkal való ellátásában. Ezért a Landwirt.com portállal együttműködve kifejlesztettük a Géppiac ajánlatok pontozását, támogatva kereskedő partnereinket a hirdetések minél hatékonyabb megjelentetésében.

A Qualitas Faktor lényege az, hogy a hirdetések szerkesztése során megadott adatok pontokat érnek, melyekből a lehető legtöbbet kell összegyűjteni. Önnek nincs más teendője, csak kitölteni az üres mezőket, törekedve a pontosságra.
Akinek az Agroinform.hu Géppiacán a legmagasabb pontszáma van a Qualitas Faktor minősítésben, 1.000.000 Ft + Áfa értékben jogosult banner, PR- cikk és hírlevél megjelenési szolgáltatásra az Agroinform.hu portálon.

2. A pontozásról

● Céglogó megléte: 1 pont
● Ár megadása: 3 pont
● Képek: 0,5 pont / kép (maximum 4 pont = 8 kép)
● Leírás: maximum 3 pont (50 karakterig 0 pont; 50-150 karakter között 1 pont;
150-250 karakter között 2 pont; 250 karakter fölött 3 pont)
● Kapcsolattartó hozzárendelve: 1 pont
● Kapcsolattartó képe: 1 pont
● Felszereltség (például: klíma, stb.): 1 pont
● Géppel kapcsolatos mezők kitöltése (pl.: gumi profil mélysége): 1 pont

Maximálisan elérhető pontszám: 15 pont
● Az aktív hirdetések aránya az összes hirdetéshez viszonyítva, valamint legalább 40 darab hirdetés magasabb pontszám elérését teszi lehetővé.

A következő példa segítséget nyújt a pontozáshoz
Az első képen látható, hogy a videó melletti oszlopban a hirdető megadott néhány gépadatot (Típus, Szélesség, Gyártási év), amiért 1 pont jár, a termék Árának megadásáért pedig 3 pont.
A Leírás a példa esetében több mint 250 karakterből áll, ezért 3 pontot ér.
A maximális képfeltöltési mennyiség 8 db, és egyenként 0,5 pont kapható értük. A példahirdetésben a megengedhető legtöbb Képet töltötte fel a felhasználó, ezért 8 db X 0,5 pont = 4 pontot kap.
Ha hirdetése színvonalát emelni szeretné, érdemes videót készíteni a gépről, majd feltölteni. Ezért külön pont nem jár, de a hirdetés népszerűségét garantáltan növeli.
A képek alatt látható zöld panelben a gép Felszereltségét jellemző információk megadásáért 1 pont jár.Qualitas FaktorAmennyiben rendelkezik céglogóval, érdemes feltüntetni, törekedve a jó képminőségre. A példahirdetésben ezt a feltételt is teljesítették, melyért 1 pont jár. Adja meg cége kapcsolat felvételi lehetőségeit. A Kapcsolattartó megnevezéséért 1 pontot, a róla készült kép feltöltéséért szintén 1 pontot adunk.Qualitas FaktorÖsszegezve a kapott pontokat (15 pont) megállapítható, hogy a példahirdetés elérte a legmagasabb minőségi fokozatot.

Saját hirdetéseinek minőségi fokozatát megtekintheti, ha bejelentkezik felhasználói fiókjába.
A bejelentkezéshez végezze el a követező lépéseket.

3. Bejelentkezés gépkereskedőként
Az Agroinform.hu főoldalának jobb felső sarkában található panelen kattintson a Bejelentkezésre. Az első mezőhöz tartozó (nyíllal jelölt) legördülő menü segítségével válassza ki a Felhasználó helyett a Gépkereskedő opciót.Qualitas FaktorTöltse ki az üres mezőket a szükséges adatokkal (e-mail cím és jelszó), majd kattintson a Belépés gombra. A Bejelentkezéshez és az Elfelejtett jelszóhoz további útmutatókat érhet el ide kattintva.(link)
Miután bejelentkezett, a főoldalon a felső menüsorból válassza ki a Géppiac lehetőséget, majd kattintson rá egyszer.Qualitas FaktorA megnyitott Kezdőoldalon bal oldalt található az a kezelési panel, amely segítségével többek közt áttekintheti Ajánlatait, Adatait, a Reklámokat és egyéb Szolgáltatásokat.

3.1. Ajánlataim
A saját feltöltött ajánlatok megtekintéséhez a bal oldali kezelőpanelben kattintson az Ajánlataim opcióra. Ekkor megjelenik a felhasználó összes hirdetése, amelyek ezen a felületen könnyedén szerkeszthetők, kezelhetők.
Qualitas Faktor3.2. Minőségi fokozatok jelmagyarázata
A színes körökbe rajzolt lefelé vagy felfelé mutató ujjak arra utalnak, hogy a hirdetés szerkesztésekor mennyi adatot adott meg a felhasználó. Ha piros a kör kitöltő színe, akkor fokozottan hiányos, ha narancssárga, akkor hiányos, amennyiben zöld, akkor pedig teljes az adatlap kitöltöttsége.

A zöld háttéren lévő csillag jelképezi a legmagasabb minőségi fokozatot. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó a hirdetés teljes kitöltésével teljesítette a Qualitas Faktor által támasztott elvárásokat, így a maximális 15 pont jár érte.

3.3. Hirdetés adatainak minősége
Mozgassa egerét a minőségi fokozatot jelző ikonra. Megjelenik egy kisebb ablak, melyben a Qualitas Faktor értékelési szempontjai és a hirdetésre kapott pontok száma láthatók. Ha zöld pipa jelenik meg az egyes értékelési szempontok előtt, az a jó minőséget, ha sárga a pipa, az a kevésbé jó minőséget jelöli.
Qualitas Faktor4. Részletek a felhívásról:
● A versenyben legalább 30 ajánlatot feltöltő kereskedőpartner vehet részt.
● A saját pontszámait nyomon követheti a gépajánlatok kezelésénél.
● A 1.000.000 Ft + Áfa értékű hirdetési csomagot bannerre, PR-cikkre, hírlevél megjelenésekre, Bomba árra váltható be 2017.12.31-ig.
● A verseny időtartama: 2016.07.01. – 2017.02.28.

Az Agroinform Géppiac dióhéjban:
● Célunk konkrét mezőgazdasági gép, munkaeszköz, alkatrész ajánlatok bemutatása a Közép-Európai régióból.
● Főbb adatok: 58.000 ajánlat 1300 kereskedőtől Magyarországból, Németországból és Ausztriából.
● Egy ajánlat 3 hónapig online, utána meghosszabbítható.
● A pontozás alapján arany, ezüst, bronz partneri jelzéseket is megadunk a Géppiacon megjelenő hirdetésekben:
Bronz jelzés: 9.5 – 10 pont között
Ezüst jelzés: 10 – 11 pont között
Arany jelzés: 11 pont felett
● A jelzések további feltétele, hogy legalább 1 év eltelt az első ajánlat feltöltése óta.

Bármilyen kérdésben állunk rendelkezésére!
További információkért forduljon bizalommal Bolyki Bence Agroinform.hu portálvezetőhöz.
Tel.:+36 20 314 53 77