Sok helyen marad a párás és felhős időjárás. Jelentősebb csapadék maximum szerdán eshet, addig csak néhol alakulhat ki szitálás.

Hétfő: Legfeljebb gyenge esőre számíthatunk

Hétfőre virradóra végre javulnak a látási viszonyok, az ország nagy részén azonban marad a párás és felhős időjárás. Elsősorban az északkeleti és a keleti országrészben szakadozhat fel a felhőzet, számottevő csapadékra nem kell számítani Gyenge eső és szitálás viszont bárhol előfordulhat. A Dunántúlon a szél megélénkül, néhol megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és +8 fok között várható.

Kedd: Végre kisüthet a nap

Kedd napközben a ködfoltok ismét eltűnnek, a Dunántúlon viszont maradnak a rétegfelhők és a párás területek. Az ország többi részén néha a nap is kisüthet, idővel viszont egyre több fátyolfelhő takarja majd el a sugarakat. Számottevő esőre kedden sem kell számítani. Időnként a délkelet, majd az északkeleti szél élénkülhet meg.

A hőmérséklet kedd hajnalban -6 és +2 fok között alakul, délutánra viszont +3 és +8 fok közé melegedhet a levegő.

Szerda: Marad a párás időjárás

Napközben ismét javulnak a látási viszonyok, az ország nagy részében azonban továbbra is felhős lesz az égbolt. A pára marad, több-kevesebb napsütés maximum a keleti és az északkeleti megyékben fordulhat elő. Néhol szitálással kell számolni, éjjel pedig ónos szitálás nehezítheti a közlekedést. A hegycsúcsokon havas eső, a nyugati és a délnyugati országrészen pedig gyenge eső várható. A szél időnként megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +4 fok között alakul, napközben pedig +3 és +9 fokra számíthatunk.

Sok helyen párás lesz az idő - fotó: pexels.com

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.