Egy újabb front éri el hazánkat, ám lehűlést ez sem okoz. A felhőzet azonban megnövekszik, eső, záporeső több helyen is előfordulhat.

Hétfő: felhős hétkezdet

Mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, a legtöbb napsütést a Tiszántúlon várható, de itt is inkább szűrt fényre számítsunk. Estefelé északnyugat felől már szakadozik, csökken a felhőtakaró. A csapadékzóna napközben egyre inkább délkelet felé vonul, elszórtan számíthatunk belőle esőre, záporra. A déli, majd a Dunántúlon az északnyugati szél helyenként megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 14 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb, a déli tájakon és a Fertő tó térségében lehet enyhébb az idő.

Kedd: esős, szeles, de napos idő

Kedden ismét felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Helyenként kialakulhat záporeső, de egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, a Kisalföldön időnként megerősödik. A hajnali -2 és +5 fokról 9 és 14 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerda: tavaszias nap

A gomoly- és fátyolfelhők mellett ismét több-kevesebb napsütésre van kilátás. Néhol előfordulhat zápor, nagyobb eséllyel a keleti országrészben, de egy-egy zivatar sem kizárt. Többfelé megélénkül az északnyugati, nyugati, majd a délnyugati, déli szél. Hajnalban -3 és +4, kora délután 8 és 14 fokokat mérhetünk.


Csütörtök: napos, de szeles

Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az égbolt. Helyenként előfordulhat eső, záporeső. Főleg a Dunántúlon sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél. A minimumok -1 és +6, a maximumok pedig 8 és 16 fok között valószínűek, északkeleten lehet a hidegebb idő.

Péntek: viharos szél

Jobbára közepesen, illetve erősen felhős időre számíthatunk. Elszórtan eleredhet az eső, zápor. A déli, délnyugati szelet sokfelé erős, időnként viharos lökések kísérhetik.

A hajnali 3-10 fokról napközbenre 10-18 fokra emelkedik a hőmérséklet. Ismert északkeleten lesz a hidegebb.

Szombat: ismét eleredhet az eső

Nagyrészt közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. Sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik a déli, délnyugati szelet. A minimum-hőmérséklet 1 és 9, a csúcsérték 8 és 16 fok között várható.

Vasárnap: marad a tavaszias idő

Vasárnap többnyire közepesen vagy erősen felhős lehet az ég, szórványosan kialakulhat eső, záporeső. Sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik a déli, délnyugati szelet.

A hajnali 1 és 9 fokról délutánra 8 és 16-ra melegszik a levegő.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.