Kedd

Túlnyomóan derült, száraz időre számíthatunk. Napközben csak kevés, estefelé a Nyugat-Dunántúlon már több fátyolfelhő lehet az égen, ami a nyugati határszélen meg is vastagszik. A többnyire mérsékelt vagy élénk déli, délkeleti szél az Észak- és Nyugat-Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön időnként megerősödik, Sopron környékén napközben a maximális széllökések elérhetik a 65 km/h-t. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű – írja az OMSZ agrometeorologiai előrejelzése.

Szerda

Az északkeleti megyékben még több órára kisüthet a nap, de a délutáni, esti órákban ott is erősen megnövekedhet a felhőzet. (Délnyugat, nyugat felől vastag, csaknem összefüggő felhősávok vonulnak északkelet felé). Délutántól elsősorban a délnyugati tájakon lehet már szakadozott felhőzet több-kevesebb napsütéssel. Délig főként az ország délnyugati felén valószínű többfelé eső, zápor, zivatar, a nap második felében az összefüggőbb csapadékzóna tovább vonul északkeleti irányba, de helyenként még nyugaton is hullhat csapadék.

A délkeleti, déli, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 5, 14 fokra számíthatunk, északkeleten lesz a hűvösebb. Napközben hazánk nyugati, délnyugati felén 17, 22, északkeleti felén 23, 28 fok közé melegszik fel a levegő.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.

Indexkép: Németh Attila