Ma keleten is csökken a felhőzet, eleinte a Tiszántúlon még eshet, majd ott is eláll az eső. Napközben gomolyfelhős, napos idő lesz többórás napsütéssel, a középső országrészben néhol zápor előfordulhat, másutt csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul. Késő estére 13 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet. Éjszaka gyengén felhős vagy derült lesz az ég, csak elvétve lehetnek felhősebb körzetek. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad az északi, északkeleti szél, hajnaltájt a Tiszántúlon élénkül meg a légmozgás. A késő esti 13, 19 fokról hajnalra 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn a sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre, kevés fátyolfelhőre, csapadékmentes időre számíthatunk. Az északi szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 26 fok között alakul.

Kedden a sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre, kevés fátyolfelhőre, csapadékmentes időre számíthatunk. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 27 fok között alakul.

Szerdán a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütésre van kilátás. Csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire gyenge marad, csupán a Kisalföldön élénkülhet meg a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

növény

Kissé hűvösebb időben lesz részünk – fotó: Morvai Gergő

Csütörtökön az átmenetileg megnövekvő felhőzet mellett többórás napsütés várható. Helyenként zápor előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Pénteken a többórás napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, de számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél élénk, olykor erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Szombaton a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, csapadék nem várható. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.