Ma éjjel északnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, elsősorban nyugaton és északon várható eső, zápor. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, reggelig a Dunántúlon már több helyen viharos széllökésekre is számíthatunk. A Tiszántúlon még a délnyugati szél lesz időnként élénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul.

Szombaton reggel a Tiszántúlon is megvastagszik a felhőzet, és országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán késő délután északnyugaton kezd szakadozni a felhőzet. Napközben többfelé várható eső, zápor, északkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati, északi szél átmenetileg sokfelé viharossá fokozódik, estére azonban mindenütt mérséklődik jelentősen a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében 14 és 20, az Alföldön még 20 és 24 fok között valószínű.

időjárás

Érkezik a hidegfront – fotó: Pixabay

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.