Éjjel túlnyomóan derült lesz az ég, elvétve - főleg délnyugaton - lehetnek csak felhősebb körzetek. A Nyugat-Dunántúl mélyebben fekvő részein köd képződhet. Mérséklődik a légáramlás. A késő esti 1, 8 fokról hajnalra -5, +3 fok közé csökken a hőmérséklet. Fagyra az északkeleti vidékeken és a Duna-Tisza közén van nagyobb esély.

Kedd reggelre a nyugati, délnyugati területeken tartósabb sűrű köd képződhet, amely a délelőtt folyamán megszűnik. Napközben mindenhol több órára kisüt a nap, de kora délutántól az északi megyékben megnövekszik a felhőzet, csapadék viszont sehol sem várható. A délire forduló szelet sokfelé élénk, a Kisalföldön erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3 fok között várható, északkeleten és a Duna-Tisza közén van a legnagyobb esély fagyra. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.