Csütörtök

Napközben csökken a felhőzet és gomoly- és fátyolfelhők mellett napos idő várható. Záporra, zivatarra szórványosan – főként az északkeleti-keleti harmadban és a Nyugat-Dunántúlon – számíthatunk. A szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek.

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat – Fotó: HungaroMet

Csütörtökön a déli, délutáni órákban a Dunántúl északkeleti megyéiben, illetve a középső területeken kisebb valószínűséggel, majd este egyre inkább a középső országrészben (is) valószínűek zivatarok. A Dunától keletre a zivatarokat helyenként felhőszakadás (> 30 mm), a Dunántúl délkeleti területein egy-egy helyen lokálisan jelentősebb mennyiségű (20-30 mm) csapadék kísérheti. Zivatarok környezetében néhol viharos (60-75 km/h) széllökés előfordulhat – írja vészjelzésében a HungaroMet.

A maximum-hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Péntek

Erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett több órára a nap is kisüt. Többfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadás, jégeső is előfordul. Néhol megerősödik a szél. Zivatarok környékén viharos lökések is várhatók.

A minimum-hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet többnyire 20 és 28 fok között várható.


Szombat

Sok napsütés várható a fátyol- és képződő gomolyfelhők mellett. Hajnalban pára-, ködfoltok alakulhatnak ki. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A szél helyenként megélénkül, zivatarok térségében átmenetileg erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A minimum-hőmérséklet 9 és 15 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Szécsényi László