Szerda

A Dunántúlon felhőátvonulások mellett többórás napsütés várható, a Dunától keletre viszont elszórtan lehetnek záporok, néhol zivatarok. Máshol kis eséllyel lehet csapadék. A szél általában élénk lesz, a Dunántúlon viszont erős.

Figyelmeztető előrejelzés - zivatarok

Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! – Fotó: OMSZ

A maximum-hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul.

Csütörtök

Hosszabb-rövidebb napsütésre többfelé van kilátás. A Dunántúlon néhol, máshol elszórtan valószínű záporeső, egy-egy zivatar. Élénk szélre kell számítani. A minimum-hőmérséklet döntően 3 és 8 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

Figyelmeztető előrejelzés - zivatarok

Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! – Fotó: OMSZ

Péntek

A felhős időszakokat több-kevés napsütés szakítja meg. A Dunától keletre egy-egy zápor előfordulhat. Hajnalban helyenként pára, köd képződhet. A szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A minimum-hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között valószínű, de lesz, ahol 0 fokig hűl a levegő, talajmenti fagy több helyen is lehet. A maximum-hőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

Pénteken és szombat hajnalban több helyen lehet talajmenti fagy, sőt a hidegre érzékeny helyeken, elsősorban az északi völgyekben, a duna-tisza közi homokhátságokon, illetve a délnyugati határvidék közelében már néhol 0 fok köré is lecsökkenhet a hőmérséklet – írja Facebook oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Markó Dániel