Szombaton

A délelőtti órákban még sok lesz a felhő, majd északnyugat felől egyre nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet. Délután túlnyomóan napos idő várható, igaz a déli, délkeleti megyékben akár az esti órákig is felhős maradhat az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi irányú szelet a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogköz térségében élénk lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Vasárnap

A hajnali órákban akár fagyok is lehetnek, majd a ködfoltok, illetve a rétegfelhőzet feloszlása után gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk általában többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között alakul, de a szélvédett, derült tájakon 0, -2 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Hétfőtől erőteljes felmelegedés veszi kezdetét, a hét közepén akár 20 fok is lehet.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Gáspár Elizabet