Szombat

A csapadékzóna kelet felé tolódik és délután már csak a keleti tájakon várható eső, zápor, zivatar, miközben nyugaton újabb felhősödés kezdődik és a kis eséllyel helyi jelleggel csapadék ott is előfordulhat.

Figyelmeztető előrejelzés - felhőszakadas

Citromsárga figyelmeztetés: Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat – Fotó: OMSZ

A napi 10 mm csapadék esélye

A szél élénk lesz, de nagyobb területen erős lökések is lehetnek. A zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések. A maximum-hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul.

Vasárnap

A fátyol- és gomolyfelhők általában sok napsütés várható. Szórványosan előfordulhat zápor, helyenként zivatar.

Figyelmeztető előrejelzés - zivatarok

Citromsárga figyelmeztetés: Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! – Fotó: OMSZ

Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. A többfelé megerősödik. A minimum-hőmérséklet többnyire 8 és 15 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 19 és 25 fok között valószínű. Éészakkeleten lesz a hűvösebb idő.

Hétfő

A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában kisüthet a nap. Néhol még előfordulhat záporeső. Hajnalban helyenként pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. A szélsokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 7 és 14 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet pedig többnyire 20 és 25 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Kiss Sándor