Előrejelzés kedd estig

Kezdetben jobbára erősen felhős, borult égre számíthatunk, majd a déli óráktól kezdve északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. A legtovább a Tiszántúlon marad felhős az ég. A csapadéksáv délkelet felé helyeződik, délelőtt még főként az északkeleti, keleti, illetve a délnyugati megyékben fordulhat elő eső, havas eső, hó, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. Máshol egy-egy zápor, hózápor nem kizárt. Az esetlegesen kialakult hóréteg gyorsan elolvad. Az északi, északnyugati szél erős, helyenként átmenetileg viharos lesz, napközben ugyanakkor fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között valószínű. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Beborult az ég a morcos harcos MTZ traktor felett... – fotó: Szalka Szabolcs

Várható időjárás kedd estétől szerda reggelig

Az ország nagy részén túlnyomóan derült időben lesz részünk, hajnalra a kezdetben még felhősebb délkeleti, keleti megyékben is lecsökken a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet inkább csak az Észak-Dunántúlon kísérhetik néhol élénk lökések. A hőmérséklet hajnalban általában +1 és -6 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken több fokkal hidegebb is lehet.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.