A Kárpát-medencét kitöltő hideg levegő a következő 36 órában fokozatosan nyugalomba jut.

Milyen idő várható hétfő reggelig?

Vasárnap este marad a derült és gyengén felhős égbolt. Csak a hajnal órákban sodródhatnak be az országba fátyolfelhők, főként az északi területek fölé. Csapadékra nem kell számítani. Miután szombaton a Kab-hegyen megdőlt a hazai szélrekord, a szél holnap hajnalra folyamatosan veszít az erejéből. A Tiszántúlon azonban továbbra is élénk maradhat az északkeleti szél, még a reggeli órákban is. Ezzel együtt viszont már sehol sincs érvényben riasztás a szél miatt.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet várhatóan -10 és -5 fok között alakul, míg a szélcsendes és derült tájakon nem kizárt a -15 fok sem.

Jövő héten sem lesz nagy változás

Holnap délelőtt napsütésre számíthatunk, amit csak a fátyolfelhők szűrhetnek meg. Emellett kevés gomolyfelhő jelenthet meg az égbolton. Csapadékkal továbbra sem kell számolni. Az északi, északkeleti szél viszont még mindig élénk lesz, főleg a keleti és a nyugati vármegyékben.

A következő egy hétben biztosan marad a télies hideg - fotó: Bodnárik Zoltán

A nappali hőmérséklet -3 és +2 fok között valószínű, így egyelőre marad a télies időjárás.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.