Országos előrejelzés hétfő reggelig

Nem sok változásra számíthatunk, ugyanis éjszaka és hajnalban is marad a borús idő. A délnyugati, valamint a déli megyékben azonban vékonyodik, felszakadozik a felhőzet, idővel a rétegfelhőzet viszont ismét terjeszkedni kezd. A Dráva környékén és Baranyában emiatt gyorsan köd képződhet. Erre az északkeleti szélcsendes tájakon egyaránt számíthatunk.

Esőre, záporesőre a keleti és az északkeleti megyékben van esély. Az északkeleti határ közelében néhol ez átmehet ónos esőbe, közben nyugat felől egyre csökken a csapadék esélye. A délkeleti és keleti szelet az Észak-Dunántúlon és a középső megyékben élénk lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb hőmérséklet éjszaka és hajnalban -1 és +4 fok között alakul.

Hétfő délelőtt javulnak a látási viszonyok

Napközben megszűnik a köd, azonban az égbolt továbbra is borult és felhős marad. A Dunántúl déli és keleti tájain, valamint az Alföld déli és nyugati területein viszont több órára is kisüthet a nap. Esőre délelőtt az északkeleti, keleti megyékben számíthatunk, a ködös tájakon viszont csak szitálásra van esély.

Késő délutántól és kora estétől az ország északnyugati felén egyre több helyen fordulhat elő zápor és eső. A délkeleti szél az Észak-Dunántúlon és a középső megyékben élénkül meg főként.

A legmagasabb nappali hőmérséklet +4 és +8 fok között várható. A tartósan naposabb tájakon azonban akár 9 és 12 fokig is melegedhet a levegő.

Borult és felhős marad az idő, néhol ónos esőre számíthatunk - fotó: pexels.com

Figyelmeztető előrejelzés

Hétfőre virradóra éjszaka a délnyugati területeken sűrű és tartós köd képződhet, amely napközben csak nagyon lassan oszlik fel. Vasárnap éjszaka és hétfő hajnalban egyes északkeleti területeken átmeneti ónos eső sem kizárt, így érdemes nagyon óvatosan vezetni.