Milyen idő várható szombat este?

A nap hátralevő részében derült vagy fátyolfelhős idő várható, ami mellett csapadék nem valószínű. A déli és a délkeleti szelet az Észak-Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul, de szélcsendes, hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb is lehet.

Ez vár ránk vasárnap

A hét utolsó napján napos, fátyolfelhős idő várható, de délutántól időszakosan sok helyen megvastagodhat a felhőzet. Csapadék nem várható. A délies szelet helyenként élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

Tovább melegszik az idő

A következő hét első napján felhőátvonulásra számíthatunk, néhol előfordulhat kisebb eső és záporeső. Sokfelé élénk lehet a szél, sőt, meg is erősödhet, ettől függetlenül azonban továbbra is meleg időre számíthatunk napközben.

Hajnalban +1 és +7 fokot mérhetünk, az északi részeken, völgyekben gyenge fagy sem kizárt. Délutánra 13 és 18 fok közé melegedhet a levegő hőmérséklete.

Agrometeorológia

Az idei márciust nem az előző két évre jellemző száraz és hideg északkeleties áramlás határozza meg, nyugat felől gyakran érkeznek időjárási frontok. Mezőgazdasági szempontból nagyon jól jött az elmúlt hetekben hullott csapadékmennyiség, viszont az északnyugati és a középső országrészekben egyre nagyobb szükség lenne utánpótlásra, a közeljövőben azonban nagyobb mennyiségben nem valószínű. A folytatásban nagyobb részt száraz és napos idő várható, sok helyen 20 fokos maximumokkal.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.