Országos előrejelzés: vasárnap estétől hétfő reggelig

Túlnyomóan borult idő várható. Országszerte ismétlődő esőre, záporra kell számítani. Az Alpokalja, illetve a Bakony magasabban fekvő csúcsain halmazállapot-váltás is előfordulhat. A Dunántúlon erős vagy viharos lesz az északi, északnyugati, másutt élénk vagy erős, északkeleten néhol viharos az északkeleti szél. Hajnalra 2 és 8 fok közé hűl le a levegő, nyugaton lesz a hidegebb.

Hétfő reggeltől hétfő éjfélig

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak késő délutántól, estétől csökken nyugat felől a felhőzet. A nap első felében még többfelé várható eső, de napközben fokozatosan megszűnik a csapadék. Este már csak a keleti megyékben lehet néhol gyenge eső. Az északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon és a Zemplén környékén viharossá is fokozódik, majd estére veszít erejéből. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 6 és 10, a Dunától keletre 10 és 16 fok között alakul.

Kedd

Mindenhol, legkésőbb a Tiszántúlon is csökken a felhőzet, felhőátvonulások várhatók néhány órás napsütéssel. Napközben már csak egy-egy zápor alakulhat ki, nagyobb eséllyel a Tiszához közeli tájakon. Az északnyugati szél szinte országszerte megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. A Dunántúlon hajnalban a jellemzően hideg helyeken talajmenti fagy sem kizárt.
Érdemes jól megnézni ezt a csodaszép fotót, mert napsütést vagy permetezést nem mostanában láthatunk – ha az időjárás előrejelzés beváltja az ígéretét! – fotó: Kiss Norbert

Szerda

Gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel. Hajnalban átmenetileg párafoltok kialakulása valószínű. Csapadéknak napközben kicsi az esélye, este viszont a Nyugat-Dunántúlon felhőzet-növekedés mellett már számíthatunk esőre. Napközben élénk északi, majd a Dunántúlon egyre inkább erős déli szélre számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. Hajnalban legnagyobb eséllyel a Duna-Tisza közén, az északi völgyekben és a Dunántúl fagyzugos helyein talajmentén fagypont alá hűlhet a levegő.

Csütörtök

A nap nagyobb részében erősen felhős időre számíthatunk esővel, délutántól viszont nyugat felől csökkenhet a felhőzet, és megszűnhet a csapadék. A déli, délnyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Péntek

Az előző napinál kevesebb felhőre, néhány órás napsütésre számíthatunk elszórt záporokkal, illetve kisebb eséllyel zivatar is kialakulhat. A nyugati szél megélénkül, napközben erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Szombat

Nyugat felől ismét jelentősebb felhősödés valószínű, de néhány órás napsütés - főképp keleten - még várható. Ismét nagyobb területen számíthatunk záporokra, illetve az éjszakához közeledve nyugaton kiadós eső is várható, ennek érkezése azonban még bizonytalan. A nyugatias szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.