Ma estig változó mennyiségű fátyolfelhőzet szűri a napsütést, csapadék nem lesz. A déli szél sokfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 16 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb. Késő estére általában 2 és 9 fok közé hűl le a levegő. Éjszaka változó mennyiségű fátyolfelhőzetre számíthatunk, emellett főként az Északi-középhegység völgyeiben, valamint a főváros térségében foltokban köd, illetve rétegfelhőzet is képződhet. Csapadék várható. A déli szél a Dunántúlon élénk, néhol erős, keletebbre többnyire mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +8 között várható, hidegebbre az északkeleti tájakon, enyhébb időre a Nyugat-Dunántúlon számíthatunk.

Hétfőn a köd, illetve a rétegfelhőzet délelőtti feloszlását követően változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet szűri a napsütést. Estétől nyugat, északnyugat felől vastagodni kezd a felhőtakaró, de csapadék még ekkor sem valószínű. A déli, délnyugati szél sokfelé élénk, főként a Dél-Dunántúlon erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +8 között várható, hidegebbre az északkeleti tájakon, enyhébb időre a Nyugat-Dunántúlon számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Kedden reggelig erősen felhős lesz az ég, majd a délnyugati vidékek kivételével a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Főként északon elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Szerdán eleinte kevés lesz a felhő, majd nyugat felől megnövekszik, déltől meg is vastagszik a felhőzet. Délutántól egyre többfelé várható eső, estétől északnyugaton néhol havas eső is lehet. A nyugati, délnyugati, estétől az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű.

Csütörtökön hajnalban északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, utána gomolyfelhős, napos idő lesz. Eleinte főként keleten zápor, a hegyekben hózápor előfordulhat, majd megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

Pénteken átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, emellett néhány órára mindenütt kisüt a nap. Elszórtan zápor, északon, északkeleten néhol hózápor előfordulhat. A délnyugati szél többfelé megélénkül, majd a szél északnyugatira fordul és megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.

Szombaton erősen vagy közepesen felhős idő várható néhány órás napsütéssel. Helyenként alakulhat ki zápor. A délnyugati, majd a nyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.