Ma éjjel északon is mindenütt beborul az ég, és az éjszaka második felében arrafelé is egyre nagyobb területen várható havazás. Az Északi-középhegység térségét reggel érheti el a hóesés. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet késő este -1 és -10 fok között alakul, hajnalra északon kissé megenyhül az idő, általában -1, -7 fok várható.

Szerdán borult lesz az ég. Reggelre az Északi-középhegység térségét is eléri a havazás, majd délen délelőtt, északon délután megszűnik a tartós csapadék, és inkább már csak elszórt hószállingózás fordulhat elő. Az északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -10 fok között alakul, az éjszaka első felében, északon lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között várható, délkeleten, délen valószínű gyenge olvadás.

időjárás

Lesz még havazás – fotó: Pixabay

A héten szerdáig havazásra, majd a hét második felében hóra, havas esőre, esőre egyaránt számítani lehet. Összességében 5 és 25 mm között valószínű a heti csapadékösszeg, és ismét a déli és a keleti országrészben várható a nagyobb mennyiség, nagyrészt hó formájában. Ez kedvezően hat a talajok állapotára, mert a déli tájakon van nagyobb vízhiány. Erős illetve viharos szélre pénteken és szombaton lehet számítani a Dunántúlon valamint a Hegyalja térségében. A hőmérséklet a múlt hetinél kissé alacsonyabban alakul, de nagyobb területre kiterjedő -10 fok alatti, komoly fagyokra nem kell számítani. Kedden hajnalban az északi derült, havas tájakon, majd szombaton és vasárnap a Dunántúlon csökken -5 fok alá a hőmérséklet. Nappal jellemzően -2, +2 fokig melegszik a levegő, csütörtökön várható ennél néhány fokkal melegebb. A talajhőmérséklet is visszaesik kissé, 5 cm-es mélységben többfelé kevéssel fagypont alatt alakul majd a héten.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.