"A precíziós gazdálkodás már nem úri huncutság többé" – Simon Attila szerint a precíziós technológiák használata egyre kevésbé megkerülhető, egyre inkább alapfeltétele a gazdaságos működésnek és a környezetterhelés csökkentésének. A szakember Tóth Panka növényorvos, szaktanácsadóval beszélgetett, amit megnézhetsz az alábbi videón:

A Simon Gyümölcs tulajdonosa és a gazdaság vezetője szerint a klímaváltozás és a munkaerőhiány a kertészeteket sújtó legnagyobb kihívások. Az egyre kiszámíthatatlanabb időjárás miatt a kertészet az utóbbi években teljesen átalakította a technológiáját. A szakember elmondta: a mikroklímára, a vízellátottságra, a megfelelő árnyékolástechnikákra egyre jobban oda kell figyelni. Ebben a gépesítés és az adatalapú gazdálkodás jelentenek komoly segítséget.

A PREGA Konferencián és Kiállításon a gazdálkodók és szaktanácsadók megtudhatják, hogyan illeszthetők be ezek a technológiák a saját gazdálkodásukba. A szakértők mellett gyakorló gazdák is megszólalnak, és beszámolnak saját tapasztalataikról a konferencián.

Simon Attila szerint az előadások mellett a szüneteken zajló beszélgetések, az információátadás nagyon értékes része a PREGA-nak. Ő mindenképp ott lesz idén is.

Te jelentkeztél már? Ideje megtenni!

Hogyan? Kattints a prega.hu oldalra és válaszd ki a neked legmegfelelőbb kedvezményes jegytípust.

PREGA

PREGA – Precíziós Gazdálkodási Konferencia és Kiállítás 2023

Időpont: 2023. február 8-9.
Helyszín: Aquaworld Kongresszusi Központ, Budapest

Program és jelentkezés: www.prega.hu