Már kapható a dinnye és az uborka hibridje, a Meloncella di Lecce, mely könnyen emészthető, magas rosttartalmú zöldség, és 60 hektáron termesztik Olaszországban – írja a 24.hu.

Már  4000 tonnát termesztenek a hibridből (magyarul talán diborkának lehetne nevezni), melyet elsősorban Pugliában termesztenek. Alakja az uborkára hasonlít, két fajtájának egyike csíkos héjú, mint a görögdinnye, a másik sárgászöld. Húsa roppanó és kissé fanyar.


Mivel kevés benne a nátrium, cukorbetegek is fogyaszthatják, és a nátrium-, illetve kalóriaszegény diétákba is beépíthető.

Bár elsősorban nyári fogyasztású zöldségféle, márciustól novemberig akarják megnyújtani a termesztési idényét, ugyanis sikerült olyan termesztéstechnológiát kidolgozni, amellyel a hideg- és rothadásérzékenységét figyelembe véve biztonságosan meghosszabbítható a szedési időszak.

Indexkép: Facebook