Új szintet lépett a virtuális térben a mezőgazdaság. Ez már nem egy „Farmsimulator", hanem egy komoly oktató, önképző platform, amely segít a gazdáknak élethűen kipróbálni a precíziós mezőgazdaság különféle területeit, mindenféle valós pénzügyi, műszaki és hozamkockázat nélkül.

Sőt, segíti kiválasztani, egyénre szabva, a legmegfelelőbb módok, megoldások, eszközök kiválasztását a valós beruházást, illetve támogatási pályázatot megelőzően, továbbá már-már gyakorlati szinten beletanulni, hogyan is működik ez majd a valós életben. Ettől függetlenül természetesen a személyes szakértő konzultáció ezután is praktikus marad.

Mi az a virtuális farm?

A Trimble által elindított virtuális farm egy interaktív online élményt nyújt a gazdáknak világszerte, hogy elmerüljenek a precíziós mezőgazdaság rejtelmeiben. Ebben az új online eszközben a felhasználók végigsétálnak egy digitális farmon, és azonosítják a mindennapokban felmerülő közös kihívásokat. Innen a gazdálkodók eljutnak a Trimble könnyen használható, összekapcsolt megoldásaihoz, ahol kapcsolatba lépnek a Trimble Ag képviselőjével, és közösen meghatározzák a gazdaság számára legjobb megoldást a mindennapos gazdálkodásban is felmerülő kérdésekre, problémákra.

A Trimble mindennap együtt dolgozik a gazdákkal azért, hogy megértsék a leginkább fájó gondjaikat, és mielőbb hathatós segítséget, megoldásokat találjanak a problémákra. Tisztában vannak azzal, hogy a mezőgazdaság és gazdának lenni nagy kihívás, azonban a Trimble Agriculture segíthet mielőbb érdemi megoldást találni, akár új eszközökkel és új módszerekkel. a gazdálkodóknak.

Tény és való, a Trimble Agriculture sem képes pozitívan befolyásolni a helyi és globális gazdasági tényezőket, sem az időjárási anomáliákat, azonban léteznek olyan megoldások, amelyek segíthetnek a gazdálkodás megkönnyítésében, felvonultatva a Trimble Virtual Farmon keresztül a mindennapos problémákat és a lehetséges megoldásokat.

Virtuális farm - hasznosabb mint gondolnád

A Trimble által elindított virtuális farm egy interaktív online élményt nyújt a gazdáknak világszerte – illusztráció: Pixabay

Most nézzünk néhány tipikus példát napjainkból!

A munkák gondos és időben elvégzése - Az idénymunkások és a szakképzett munkaerő kihívásai miatt gyakran akadályba ütközik a szántóföldi munkák hatékony és pontos elvégezése. Az intuitív munkafolyamatok segítségével a precíziós mezőgazdasági megoldások lehetővé tehetik a gépkezelők számára, hogy a szántóföldi feladatokat könnyedén és minimális tudással is jól végezzék. Az automatikus eszköz-, szántóföld- és feladatválasztás segít, hogy a megfelelő feladatokat a megfelelő eszközzel, csak a kijelölt területen végezzék. Továbbá minden, a szántóföldeken begyűjtött adatot azonnal vissza lehet csatolni a gazdaság irodájába.

Adatkezelés a kezdetektől a végpontig - Amennyiben több gép dolgozik egyszerre, az adatok átvitele az egyik platformról a másikra nehézségbe ütközhet a többféle (fedélzeti) rendszer és szoftver miatt, ahogy a kijelzőkön megjelent adatok átvitele a munkák során. Az adatkezelési megoldások lehetőséget adnak az adatok automatikus szinkronizálására, növelve a hatékonyságot az egész gazdaságban.

Gondos műveleti stratégia - Tudjuk, a növényvédő szerek és műtrágyák manapság elég drágák, ugyanakkor használatukat is minimalizálni kell. Ezért kulcstényező, hogy a permetezés vagy műtrágyázás csak a megfelelő helyeken történjen, gondos mennyiségi korláttal, a hatékony gazdálkodás szemléletével.

Erőforrás-gazdálkodás az idő optimális kihasználása érdekében - A gazdálkodók számára fontos, hogy hatékonyan tudjanak gazdálkodni a földterületekkel, a gépekkel és az idővel. Az erőforrások átgondolt összehangolása és alkalmazása összességében jövedelmezőbbé teszi a gazdaságokat.

Vízgazdálkodás - Szinte minden gazdaságnak vannak vízzel kapcsolatos problémái: a túl sok víz, elégtelen vízelvezetés, vagy egyszerűen csak nem tudják, hogyan maximalizálják a vízmennyiséget, hogy jó hatással legyen a terméseredményre. A vízproblémák megoldása évről évre olyan javulást hozhat, amely jelentősen befolyásolja a jövedelmezőséget és a gazdálkodás minőségét.

• A precíziós gazdálkodásba való belépés - A precíziós gazdálkodásba való belépésnek számos akadálya van a gazdálkodók számára, beleértve a kezdeti beruházást, a megfelelő eszközök kiválasztását, ami ismerethiányból ered, és a folyamatos támogatást. A kérdésekre adott helyes válaszok, az előnyök és a megtérülés bemutatása lehetőséget kínál a gazdálkodók számára, hogyan is változtathatják meg gyökeresen pozitív irányba tevékenységüket.

A Trimble rendkívül megbízható, precíz és könnyen használható berendezéseket és szolgáltatásokat kínál a mezőgazdaság minőségi javításának érdekében, miközben könnyen integrálható a különböző  gyártókkal, hogy a gazdálkodók számára akár nagyobb vegyesflotta-üzemeltethetőséget is lehetővé tegyen a gazdaságban.

Tudj meg többet arról, hogy a Trimble könnyen használható technológiája hogyan maximalizálhatja a termelékenységet, és hogyan biztosíthat dinamikus megtérülést a precíziós gazdálkodási műveletek számára a Trimble virtuális farmján.

Forrás: www.precisionag.com