Egységes Kérelem: új funkció az AKG és ÖKO kérelmek benyújtásához

Új funkcióval bővült a Magyar Államkincstár online elektronikus kérelem-beadási felülete.

Tudnivalók az agrár-környezetgazdálkodási kifizetéshez

2020-ban április 6-tól indult az egységes kérelem beadása, melyben több vidékfejlesztési támogatás kifizetése is igényelhető, így többek között az agrár-környezetgazdálkodás is. Ezen támogatást igénylők számára ismételte át a NAK az egyes előírásokat, melyek figyelembevétele fontos, hogy a támogatás teljes összege biztosított legyen.

A kifizetési kérelem benyújtásakor ügyeljünk arra, hogy csak akkor adjuk be agrár-környezetgazdálkodási igényünket, ha a területen az ültetvény ténylegesen megtalálható – fotó: Shutterstock

Április 6.-án megnyílt az egységes kérelem beadófelülete!

A gazdálkodók április 6-ától, igényelhetnek támogatást az egységes kérelem (EK) beadó felületen – közölte az Agrárminisztérium (AM). A cikkben leírtuk a teendőket.

Május 15-ig lehet pályázni a mezőgazdasági biztosítási díjtámogatásra

A mezőgazdasági biztosítási díjtámogatásra május 15-ig pályázhatnak a gazdálkodók, ezt követően június 9-ig a benyújtott kérelmek támogatási összege munkanaponként 1 százalékkal csökken – hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Megfelelő biztosítás hiányában az egyébként járó kárenyhítő juttatásnak csak a felére jogosultak a gazdálkodók – fotó: Pixabay

Amit az agrár-környezetgazdálkodási kifizetésről tudni kell

2020-ban április 6-tól indult az egységes kérelem (EK) beadása, melyben több vidékfejlesztési támogatás kifizetése igényelhető, így többek között az „agrár-környezetgazdálkodás” is. Az alábbiakban ezen támogatást igénylők számára ismételte át a NAK az egyes előírásokat, melyek figyelembevétele fontos, hogy a támogatás teljes összege biztosított legyen.

A nehézségek ellenére akadálymentesen indult az idei egységeskérelem-beadási időszak

Április 6-án megkezdődött az idei egységes kérelmek beadása, amiben a falugazdászok is segítik a gazdálkodókat. Az első napok tapasztalatai azt mutatják, hogy mind a falugazdászok, mind a gazdálkodók gyorsan alkalmazkodtak a koronavírus-járvány okozta szokatlan helyzethez.

A kérelembeadás során 43 támogatási jogcímre, intézkedésre lehet igényelni támogatást – fotó: Pixabay

Egységes kérelem: bejelenthetőek a tavaszi fagykárok

Ha tavaszi fagykár az április elseje utáni időszakban következik be, a kárbejelentés az egységes kérelem beadási ideje alatt is megtehető.

Oktatóvideó-sorozat segíti az egységeskérelem-beadást

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Államkincstár (MÁK) közösen készített egy 17 részes oktatóvideó-sorozatot, amely az egységeskérelem-beadást segíti.

A fagykár bejelentésre 15 nap áll rendelkezésre – fotó: Agroinform.hu

Már javában zajlanak a tárgyalások az egységeskérelem-beadási előírások könnyítéséről

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara intenzív egyeztetést folytat az illetékes döntéshozókkal arról, hogy – a jelenlegi járványhelyzetre tekintettel – egyszerűsödjön az egységes kérelmek beadásának ügyrendje.

Rendkívüli ügyfélfogadási rendet vezet be az Agrárkamara

A Kormány által kihirdetett veszélyhelyzeti intézkedésekkel összhangban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara napi működése során a lehető legminimálisabbra kívánja csökkenteni a koronavírus-járvány terjedésének lehetőségét.