A gyors és taglozó hatás következtében a kártevők nagyon gyorsan elpusztulnak viszont a piretroidok kontakt tulajdonságúak, nem rendelkeznek elnyújtott tartamhatással, hogy ez a hatás hosszabb ideig érvényesülhessen.

Pontosan emiatt, a kedvező alaptulajdonságok továbbfejlesztését tűzte ki célul a Syngenta és több éves kutatómunka eredményeként megalkották az egyedi tulajdonságokkal rendelkező ZEON technológiát, amelyből szabadalom lett, világszerte elsőként biztosítva a termelőknek egy széles hatásspektrumú kiváló hatékonyságú piretroidot, TARTAMHATÁSSAL. Persze azóta, mint minden egyedi szabadalmat, a ZEON formuláció előnyeit is sokan próbálták a piretroid gyártás célkeresztjébe helyezni és ezt az irányt követni a szerek fejlesztésénél, de az eredeti szabadalom gyártástechnológiája és minősége felülmúlja a legtöbb hasonló irányt a növényvédő szer gyártásban. Így a KARATE a ZEON technológiával lehetővé teszi a széleskörű felhasználást, olyan minőséggel és előnyökkel, amelyekkel a legtöbb szintetikus piretroid nem rendelkezik.

MI ENNEK AZ OKA? – A ZEON technológia lényege:
A ZEON technológiával a Karate aktív hatóanyagát – a lambda-cyhalotrint-mikronnyi méretű apró kis kapszulákba zárták, amelyben a hatóanyag védve van a nap ultraviola sugarainak lebontó hatásától, emellett jó esőállósággal is rendelkezik. Így a Karate gyors, taglózó hatását megtartotta, ugyanakkor a ZEON technológia segítségével hosszabb tartamhatással számolhatunk. Az apró méretű mikrokapszulák egyenletesebben borítják a növény felületét mint a nagyobb mérettartományba tartozók.



Persze mindezek még jellemzőek lehetnének bármilyen más mikrokapszula formulációra is. A ZEON formulázott mikrokapszulák azonban a speciális gyártástechnológiának köszönhetően úgy vannak megalkotva, hogy pont akkor és ott hassanak egyenletesen, UV-stabilan, kiváló esőállósággal és elnyújtott hatástartammal, ahol és amikor kell.

A ZEON mikrokapszulák speciálisan képzett, vékony fallal rendelkeznek, amelyek a növény felületére történő kijuttatást követően a permetlé megszáradása után „törnek fel”, a célszervezetekhez juttatva a hatóanyagot.

Az apróbb méretű kapszulákból a továbbiakban egyenletesen, diffúzióval szabadul fel a hatóanyag, akár több napos tartamhatást biztosítva, ami egyedülálló a megszokott formulációkkal rendelkező piretroidok között. A kártevők minden fejlődési alakja ellen hatásos (ovicid, lárvicid és imágóölő hatású, a nem táplálkozó alakokat is pusztítja).



A Karate Zeon a már leírt hatásmódon kívül erős repellens, riasztó hatással is rendelkezik, ami hosszan érvényesül a növény felületére kipermetezve. Ezáltal szerepet játszik a vírusvektor fajok esetében a vírusátvitel gátlásában, amihez sok esetben akár egyszeri táplálkozás is elég lenne.

Karate Zeon-nal megszokott problémák és új kihívások ellen is!
Számos gyümölcs-, zöldség-, szántóföldi és több kiskultúrában is felhasználható.
A neonikotinoidok korlátozásával és az eddig ismert és jól bevált neonikotinoidos csávázószerek jelenlegi hiánya miatt át kell struktúrálnunk az eddig megszokott termesztési és növényvédelmi gyakorlatokat. A Karate Zeon a már említett kedvező tulajdonságainak és akár több napos tartamhatásának köszönhetően a legtöbb szintetikus piretroid közül kiemelkedve, jó választás a kártevők ellen, elhúzódó rajzás esetén is! Igaz ez a korai lombkárosítók és a későbbi fenológiák kártevői ellen is.

Ősztől a repcében is fokozottabban kell figyelnünk a korai lombkárosítókra, melyek ellen kiváló hatékonyságot nyújt a Karate Zeon. Tavasztól pedig a védekezési gyakorlatba illesztve felhasználhatjuk a legkritikusabb helyzetekben is!

Kukoricában és napraforgóban a korai időszakban a barkók betelepedésére különös fi gyelmet kell fordítani az említett korlátozás miatt, napraforgóban pedig a levéltetvekről sem szabad megfeledkeznünk! Bár az őszi kalászosokat a csávázási korlátozás nem érinti, itt is volt olyan kiesés a szerpalettáról, aminek hiányát megérezhetik a termelők.

A Karate Zeon kalászosokban is minőségi választás a megfelelő terméshozam elérése érdekében.
Kontakt szerről van szó, így a védekezéseket érdemes olyan kijuttatástechnológiával és permetlémennyiséggel elvégezni, hogy megfelelő borítottságot érjünk el.

A Karate Zeon virágzó repcében is felhasználható méhkímélő technológiával!
Ebben az esetben, kizárólag a házi méhek napi aktív repülésének befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg és legkésőbb 23 óráig tarthat a permetezés!

Felhasználás előtt mindig olvassuk el a címkén található használati utasítást!


A szerek bőséges arzenáljából kiemelkedik a Karate Zeon széles hatásspektrumával, gyors, taglózó hatásával, rugalmas felhasználásával és az egyedülálló Zeon technológiából eredő tartamhatással.