A Marton Genetics idén ősszel is vendégül látta az újdonságokra nyitott és a magas minőséget preferáló növénytermesztőket. A Bázismag Kft., az Elitmag Kft. és a Prebázis Kft. alkotta cégcsoport a korábbi hagyományos piacok és termékek mellett gyorsan bővíti a szaporított, forgalmazott termékek körét, és újabb európai és Európán kívüli piacokon is megjelenik.

Kukoricabemutatójuk célja az volt, hogy szakmai előadások és terepszemle keretében az érdeklődők megismerhessék az elmúlt időszak változásait, legújabb fejlesztéseit és természetesen a rendkívül színes vetőmagkínálatot.

A vendégek a kukoricakínálat mellett megismerhették a Marton Genetics által kínált őszi kalászosok széles palettáját is. A Marton Genetics portfóliójába tartozó vetőmagok közös jellemzője, hogy azokat hazánkban termelték, figyelembe véve az adott területek mikroklimatikus viszonyait. A kiváló termőképesség és a jó malmi minőség sikeres kombinációja, az MV Nádor népszerűsége továbbra is töretlen. Piacvezető, intenzív, „tíz tonnás” búzafajta, rövid szára miatt állóképessége kiváló.

Nádor

A kiváló termőképesség és a jó malmi minőség kombinációja az MV Nádor.

A Marton Genetics másik két vezérhibridje a magas termésbiztonsággal jellemezhető MV Nemere, illetve a nagy terméspotenciállal és kiemelkedő betegség-ellenállósággal büszkélkedő MV Ménrót. Az MV Nemere a 2017. évi országos posztregisztrációs őszi búzafajta összehasonlító kísérlet (GOSZ-VSZT) bajnoka. Korai fajta, ideális farinográfos sütőipari minőséggel. Az MV Ménrót pedig az állami fajtakísérletekben 13%-kal termett többet a standard fajtáknál. Rozsdagombákkal szembeni toleranciája kiváló, a harmonikus tápanyagellátást magas sikértartalommal hálálja meg.

A 2020 évi forgalmazási szezon közeledtével a Marton Genetics néhány kukoricahibridjére is érdemes felhívni a figyelmet. A széles fajtaválasztékból a korábbi évek eladási számai alapján kiemelkedik az Mv Tarján hibrid a FAO 300-as éréscsoportban, amely plasztikusságával és jó alkalmazkodó képességével nyerte el a gazdálkodók tetszését.

kukorica

Az Mv Tarján jó alkalmazkodó képességével emelkedik ki.

A FAO 400-as csoportban a vásárlóik által kedvelt hibrid az Mv Koppány, amely az ország minden részében termeszthető, és megbízhatóan kedvező terméshozamával vált a gazdálkodók által elismert hibriddé.

A top kategóriában is kiemelkedő hibrid a Koregraf, amellyel kapcsolatban már egyre több gazdálkodó igen elismerően nyilatkozik. Nagy termés, gyors vízleadás, szilárd szár jellemzi, nem véletlen tehát a pozitív vélemények sora.

Az intenzív gazdaságokban rekorder Marton Genetics hibrid az Illango, amely a FAO 500-as hibridek között szerepel kiváló eredményekkel, nem ritka a 15-16 tonnás termés sem.

A silókukoricák közül továbbra is a legismertebb a FAO 600-as csoportba tartozó Mv Massil, amelyet a legnagyobb volumenben vásárolnak a gazdálkodók.

takarmány kikorica

Az Mv Massil a silókukoricák közül a legismertebb.

Mellette a Lactosil és Classil hibridek kezdenek nagyobb teret nyerni, aminek az is oka, hogy a jól ismert „leafy” hibridek kiváló tulajdonságait hordozzák magukban: hosszabb ideig zöld növényfelület, igen nagy zöldtermés, amely egyúttal magas energia-tartalommal is párosul.

Mindezek mellett azonban számos fajta közül választhatnak azok, akik a minőségre, így a Marton Genetics-re teszik voksukat. A cégcsoport szakemberei országszerte egész évben várják a növénytermesztőket. Kollégáik az adott klimatikus viszonyoknak és a gazda igényeinek megfelelően a számára legkiválóbb és legmegfelelőbb vetőmagokat kínálják.