A Harvest Monitor-rendszer két szenzora segítségével végzi el a hozam- és szemnedvesség mérést, amely a dokumentáció és a táblatérképezés alapját hivatott biztosítani. Ezen eszközök több kombájntípusban már az alapfelszereltség részét képezik, de utólag is felszerelhetők. A táblatérkép elkészítéséhez a John Deere egy teljes, gyári rendszert biztosít a gazdálkodóknak, melyben az előbb említett Harvest Monitor bővül ki egy John Deere GS2630 monitorral és a helyzetmeghatározást biztosító GreenStar SF3000 antennával. monitor és antenna

A HarvestDoc rendszerrel egyszerűen dokumentálhatjuk az aratás adatait, és készíthetünk térképet a learatott tábláról, melyen a szemnedvesség- és hozameltérések egzakt módon láthatók. Ezeknek az adatoknak a fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen a felvett térkép alapján láthatjuk a termőterület különbözőségeit, az alacsonyabb vagy magasabb hozamot produkáló részeket. Mindezzel könnyebben tervezhető a következő évi szántóföldi tevékenység, emellett a talajminta-vételezés is hatékonyabban hajtható végre.

térkép

HarvestDoc által készített hozamtérkép egy adott tábláról.

A HarvestDoc részét képező, pontos helymeghatározást adó, John Deere SF3000 antenna az automata kormány üzemeltetésére is lehetőséget ad a kombájnon. A John Deere AutoTrac egy egyedi, integrált rendszer, a használatához nem szükséges a kormányra szerelt kormányforgató. A rendszer másik előnye a jobb gépkihasználás. Mivel a gépkezelőnek nem kell a kormányzással foglalkoznia, kisebb az esélye a nap végén a fáradásból adódó teljesítménycsökkenésnek.

kombájn

Autotrac használtával a befejező fogás, teljes vágóasztal-szélességgel.

Az automata kormányzással vezérelt kombájnokkal a fogások tökéletesek lesznek, azaz mindig a teljes vágóasztal-szélességgel dolgozhatunk. Az antenna bármikor áthelyezhető egy másik John Deere gépre, legyen az traktor vagy akár önjáró permetezőgép. A rendszer egy gyártótól származik, ezért minden tekintetben megbízhatóbb, mint bármely más univerzális megoldás, arról nem is beszélve, hogy a hazai forgalmazó KITE Zrt. vállal garanciát az esetleges jelszolgáltatási hibák kijavításáért. Az üzemeltető számára egyértelműen előnyt jelent az egy kézben lévő rendszernek köszönhető megbízhatóság (hardver eszköz, jelszolgáltatás, szoftverek).

További információkért látogasson el a KITE Zrt. weboldalára!