Bayer mintaparcellákA kísérleti parcellákon a különböző technológiákat látványosan szemléltette a gyártó, – és az idei évben is az újdonságok kerültek a rendezvény középpontjába.

Bayer mintaparcellák

Bayer szántóföldi bemutató a DLG-Feldtage kiállításon Németországban – fotók: Agroinform.huBayer-Feldtage

Különleges figyelmet kapott a Bayer MAISTER nevű, széles spektrumú posztemergens gyomirtó szere kukoricában, valamint a repce hibridek új sztárja, az Inventer.

BayerEgy teljes gazdálkodási éven át készült a Bayer a termékei gyakorlati bemutatására a mintaparcellák gondos előkészítésével – fotók: Bayer, 2016. májusBayer mintaparcellák

A DLG-Feldtage kiállításon azt is megtudtuk, hogy 2017-re új nagyteljesítményű gabona gombaölő szer bevezetésére készül a Bayer, Ascra Xpro néven.


Mindezek mellett a társaság látványos transzparensekkel hívta fel a gazdálkodók figyelmét a Bayer digitális szolgáltatásaira, amelyeket BayDir néven ismerhettek meg az érdeklődők.BayDir

BayerBayDirIdén is a Bayer állított ki az egyik legnagyobb fedett standdal, ahol a gazdálkodók az érdekes információkon kívül a pihenőtereket is igénybe vehették – fotó: Agroinform.hu

A repce – Fekete arany

A repce szántóföldi termesztése az elmúlt évek során fokozatosan egyre komolyabb figyelmet kapott Európában, – így hazánkban is. Vetésterülete megsokszorozódott és a hozamok tekintetében is óriási növekedés volt megfigyelhető, – a gazdálkodók örömére.

A Bayer CropScience idén különböző repcefajtákat vetett a DLG-Feldtage kiállítás mintaparcelláiba, hogy be tudja mutatni a gazdálkodóknak a repce növényvédelmi technológiáinak a jelenőségét, – valamint, hogy a Bayer a saját repce hibridjeinek teljesítményét is szemléltetni tudja. Inventer

Inventer – új hibrid a Bayer-től, amely magas olajtartalma és kimagasló termésmennyisége miatt "aranyat ér"!

Ascra

A gabona gombaölőszerek új innovációja: Új Ascra Xpro

Ascra Xpro új SDHI hatóanyagú gombaölő szer, amely a Bayer ígérete szerint már 2017 tavaszától elérhető lesz a gazdálkodók számára Németországban.

Mitől tud majd többet ez a készítmény, mint a korábbi gombaölő szerek?

Az új Ascra Xpro az első olyan búza gombaölő szer, amely két SDHI hatóanyagot tartalmaz.

Nick Duncan, a Bayer fungicid kampánymenedzsere, így magyarázta a szer hatásmechanizmusát: "Az új Ascra Xpro bixafen és fluopyramot, – valamint – azol komponensként - protiokonazolt tartalmaz. Munkám során azt tapasztaltam az elmúlt években, hogy a gabonafélék gombás megbetegedései – a gazdálkodók nyelvére lefordítva – átlagosan 0,3 tonna / hektár terméskiesést jelentettek Németországban. – Ennél sajnos vannak sokkal rosszabb adatok is más európai országokból. A Bayer-nél ezért fektetünk ekkora energiát a kutatás-fejlesztésre és az új gombaölő szerek kifejlesztésére, hogy ezt a terméskiesést a lehető leginkább minimalizálni tudjuk."

Bayer Apps