Belvíz a szántóföldön

Belvíz a szántóföldön – fotó: Ombodi Tamás

Az elmúlt napokban, hetekben olyan időjárási viszontagságoknak vannak kitéve növényeink, amit segítség nélkül nem, vagy csak igen nehezen és csak károkkal fognak tudni átvészelni. Napjaink legfontosabb kérdése a belvíz, amely már most rendkívül nagy károkat okozott több hazai térségben is. „Ami megmarad növény, azt fel kell erősíteni!” Mivel a műtrágyák vásárlása korlátozva lett, illetve a nagy fuvarköltségek miatt sokat drágultak, előtérbe helyeződhetnek a biostimulánsok, fej-, lombtrágyák használata.

permetezőgép, a szer lombtrágyaként is kijuttatható a szántóföldre

Lombtrágyaként is kijuttatható – fotó: Kertcenter

A kertcenter által forgalmazott portugál Asfertglobal termékcsalád számos olyan gazdaságos, ökológiai trágyázószert, biostimulánst és algakivonatot tartalmaz, amelyek kultúrnövényeink segítésére kiváló eredménnyel alkalmazhatóak. Jelenleg tavasszal a legfontosabb, hogy a viszontagságok után kezdő lökést, gyors és erős növekedést/gyökeresedést érjünk el, például a kalászosainknál vagy a repcénél!

Tengeri alga kivonat a termésminőség- és mennyiség növeléséért

A FORALG BMo kiváló bioaktív és növényt tápláló tulajdonságokkal rendelkező, erőteljesen koncentrált speciális tengeri alga kivonat, amely kimondottan arra lett formulázva, hogy jótékonyan támogassa és erősítse azokat a növényben zajló fiziológiai folyamatokat, amelyek a termésminőséggel és -mennyiséggel vannak kapcsolatban. Stimulálja a sejtosztódást, aktiválja a növekedést, szabályozza a tápanyagok szállítását, támogatja a cukrok felhalmozódását. Emellett bórt és molibdént is tartalmaz.

FORALG BMo kiváló bioaktív és növényt tápláló tulajdonságokkal rendelkező, erőteljesen koncentrált speciális tengeri alga kivonat

FORALG BMo kiváló bioaktív és növényt tápláló tulajdonságokkal rendelkező, erőteljesen koncentrált speciális tengeri alga kivonat – fotó: Kertcenter

A másik fontos termék, nem csak szántóföldi növényeknél, a felszívódó rézkészítmény:

Mik a rézhiány tünetei kalászosokban?

- rézhiány esetén a kalász kifehéredik, eltorzul

- léha kalászok lesznek, amely rendkívüli terméskiesést okoz

- levél és hajtáscsús fehéredik, csavarodik

Ezen tüneteknek okozója nem más, mint a rézhiány, amelyet szárazság, kemény fagy, és néha gyomirtó is előidézhet!

réz

A rézhiány rendkívüli terméskiesést okoz – fotó: Kertcenter

A CUPERDEM szerves, organikus rézkészítmény, amely lombtrágyázáshoz, tápoldatozáshoz, csepegtető öntözőrendszeren keresztüli kijuttatáshoz lett kifejlesztve. Erős szisztemikus, felszívódó hatása van, gazdaságos, nagyon hatékony, nagyon könnyen felszívódik, szétterjed és beépül a növénybe. Számos jótékony hatása közül kiemelkedik a növény egészségének megőrzése, az ellenállóképesség növelése, az enzimatikus folyamatokra és fotoszintézisre gyakorolt serkentő hatása. Hatástartama 2-3 hét, amely azt is lehetővé teszi, hogy a környezet rézterhelését minimálisra csökkentsük.

Cuperdem réz készítmény

A CUPERDEM szerves, organikus rézkészítmény, amely lombtrágyázáshoz, tápoldatozáshoz, csepegtető öntözőrendszeren keresztüli kijuttatáshoz lett kifejlesztve. – fotó: Kertcenter

A hektár kezelési költségek nagyon pénztárca-barátak. Az Asfertglobal termékek megrendelhetők kiszállítással a webshopertcenter.com oldalról, valamint részletes információk és magyar nyelvű termékkatalógus elérhető a kertcenter.com oldalon.

búza kalászos

Búzakalász – fotó: Kéki László

Bővebb információ a Cuperdem-ről ebben a letölthető ismertetőben található.

A szerző Hodász Ádám, növényorvos