A programsorozatban résztvevő partner input márkák a Dekalb mellett: Timac AGRO, Basf, Bayer. Az Amazone vetőgép, az Austro Diesel pedig Massey Ferguson traktor biztosításával vesz részt a munkálatokban.

A következőkben a vetésen készült videóriportot tekinthetik meg, amelyben kitérünk a kukorica vetéséhez kapcsolódó ideális tőtáv, talajhő, és vetésmélység kérdéseire is. Ezekről a témákról Szilágyi István, a Monsanto Hungária Kft. technológia fejlesztési specialistája és Kökény Benő termékfejlesztő beszél az itt megjelenő videónkban.

Az Amazone vetőgép jellegzetességeiról kérdeztük Kovács Tamás ügyvezetőt:

Nyomtatott formában várhatóan a Mezőhírben és az Agroinform szaklapban is megjelenik az összefoglaló.

A vetési munkaszervezéshez szükséges talajhő, valamint csapadék információk óránként frissülnek a www.DekalbMet.hu oldalon. A további munkálatak időzítése is az itt megjelenő információk szerint alakul.

A 2009-es enyingi Dekalb Innovációs Centrum képei megtekinthetőek itt.

Miért pont az Amazone-ra esett a választás?

Az Amazone az egyik legrégebbi mezőgazdasági gépgyártó, mely világszerte több vetőmag előállító vállalattal dolgozik együtt. A Dekalb számára a folyamatos innováció és magas műszaki szívonal kiemelten fontos, és ezért partnereitől is ezt a törekvést várja el. A vetés során az AMAZONE ED 450 K típusú szemenkénti vetőgépet láthattuk, amely egyenetlen talajon is egyenletes vetést tesz lehetővé.

A mezőhegyesi vetésen részt vett Steffen Walther, az Amazonen-Werke termékfejlesztője és Kovács Tamás, az Amazonen-Werke Kft. ügyvezetője is, akivel a januári Agro+Mash Expón készítettünk videó riportot.

A mostani vetés eredményét élőben a nyár végén megrendezésre kerülő Dekalb Innovációs Centrum kukorica bemutató rendezvényeken láthatjuk majd.