A cikk folytatását elolvashatja az Agroinform szaklap 2006. júniusi számában. A lap megrendelhető és előfizethető az Agroinform Kiadó Kft.-nél a 06 1/ 220 8331 telefonszámon, illetve az online@agroinform.com e-mail címen.
Étkezési tritikálé - Új lehetőség
Jelenleg nem sok jót lehet hallani tritikálé termesztésünk helyzetéről, piacáról, jövedelmezőségéről. A kezdeti sikeres néhány év után piaca beszűkült, melynek alapvető oka állatállományunk csökkenése, amit tovább súlyosbított az EU csatlakozásunk után, hogy a tritikálé – a rozzsal együtt – kimaradt az intervenciós felvásárlásból. Van azonban egy halovány reménysugár arra, hogy e ragyogó növény tovább színesíthesse Magyarország földjét és segíthesse a gyenge termékenységű területeken gazdálkodó termelőink boldogulását, a magyar lakosság számára pedig lehetővé tegye egy egészséges és tápláló új élelmiszeripari termék; a tritikálé kenyér fogyasztását.