A melegen granulált gyártástechnológia és az első osztályú alapanyagok felhasználása garantálja, hogy a termékek vízoldhatóságban, a granulátumok fizikai minőségében és a csomagolásban kompromisszumok nélküli megoldást jelentenek az azokat felhasználó mezőgazdasági termelőknek.
A gyár termelésének újraindulása egyúttal azt is jelenti, hogy az üzemi dolgozókon és a beszállítók munkavállalóin keresztül több száz családnak nyújt az itteni műtrágyagyártás megélhetést.

Mi az IKR Agrár Kft.-ben úgy gondoljuk, hogy ebben a gyárban is lehet olyan minőségű komplexeket gyártani, mint Lengyelországban, Ausztriában vagy Litvániában. Nem csak lehet, kell is!

Azon dolgozunk, hogy a HUNFERT márkanév mostantól a stabil minőséget, a kiváló ár-érték arányt és az elismerésre méltó hazai gyártási, valamint termékfejlesztési szaktudást jelentse!
A termékek hatóanyag összetételének kialakításakor figyelembe vettük a hazai felhasználási szokásokat, az ország jellemző talajtípusait és termesztett növényeink igényeit is. A HUNFERT NPK komplexek minden összetétele tartalmaz kalciumot (Ca) és magnéziumot (Mg), valamint a legtöbbször kén (S) kiegészítést is.

A kalcium amellett, hogy a gyökerek megfelelő fejlődéséhez nélkülözhetetlen, különösen savanyú talajok esetében fontos, hiszen a kedvező irányba befolyásolja a talaj pH-t is. A jó magnéziumellátottság minden talajtípus esetén kívánatos, mivel a klorofill alkotó elemeként alapvető szerepet játszik a növényi asszimilációs folyamatok megfelelő működésében. A kénkiegészítés a talajok utóbbi években egyre inkább csökkenő kénkészleteinek pótlása miatt lényeges. A talajok szulfát-típusú kéntartalma ugyanis a nitrát-nitrogénhez hasonlóan kimosódásra hajlamos, ezért pótlása folyamatosan szükséges.

Előttünk az őszi műtrágyázási szezon, ezért szeretnék egy kicsit bővebb információval szolgálni néhány HUNFERT összetételről, a kalászos és repce vetési időszakának elején, ezek alaptrágyázására fókuszálva.

HUNFERT NPK 8-24-24 + 9 SO3, 3 CaO, 2 MgO
Széleskörűen alkalmazható, koncentrált hatóanyag-tartalmú termék őszi vagy tavaszi felhasználásra egyaránt alkalmas, hiszen vízoldhatósága az összes hatóanyagra vonatkoztatva is 90% fölötti. Foszfor- és káliumtartalomban kiegyensúlyozott, kénnel dúsított, kalcium és magnézium kiegészítésű NPK komplex, melynek összes hatóanyag-tartalma a mezoelemeket is beleszámítva 70%! Magyarországon hagyományosan ez az egyik legnépszerűbb NPK összetétel, nem véletlenül, hiszen az NPK hatóanyagok fajlagosan ebben a komplex termékben vásárolhatóak meg talán a legkedvezőbb áron.

Alaptrágyaként az őszi és tavaszi szezonban is rugalmasan alkalmazható minden növénykultúra esetében. Foszforral és káliummal közepes vagy annál rosszabb ellátottságú területekre ajánlott leginkább, akár feltöltő jellegű trágyázásra is. Szintén javasolt nagyobb tápanyagigényű növénykultúrák termesztésének megfelelő megalapozására. Repce alá kijuttatva kéntartalma segíti a repce megfelelő őszi fejlődését, a sikeres áttelelést.

HUNFERT NPK 8-20-28 + 3 CaO, 2MgO
Jelentős foszfortartalommal bíró, káliumtúlsúlyos, koncentrált hatóanyag-tartalmú NPK komplex, kalcium és magnézium kiegészítéssel. Nitrogén tekintetében az ammónium-hatóanyag dominál a termékben, mely a talajban jól kötődik, kimosódásától nem kell tartani. Kálcium- és magnézium tartalma kedvezően befolyásolja a többi tápelem felvételét, a talaj szerkezetét és a fotoszintézis intenzitását. Mezoelem tartalmát is figyelembe véve olyan komplex tápanyag-visszapótlási megoldást jelent, mely minden káliumigényes növény termesztésében nyugodtan alkalmazható.

Alaptrágyaként az őszi és tavaszi szezonban is rugalmasan használható minden növénykultúra esetében. Káliumhiányos, foszforral közepes vagy annál rosszabb ellátottságú területekre javasoljuk, illetve fokozott káliumpótlást igénylő növények termesztéséhez. NPK összetétele alapján kimondottan ajánlott napraforgó, kukorica, cukorrépa, repce alaptrágyázására.

NPK 10-25-10 + 11 SO3, 2 CaO*, 2 MgO
Kiemelten foszforpótlásra szánt termék. A műtrágya teljes hatóanyag-tartalma 60%. A nitrogén hatóanyag túlnyomó része ammónium formában van a termékben, mely a talajkolloidokon jól kötődik, ezért kimosódásra nem hajlamos. A kéntartalom, szulfát formában van jelen a műtrágyában. Magnézium tartalma fotoszintézist serkentő hatású, hozzájárul a teljes körű tápanyag-visszapótláshoz. Alacsony kálciumtartalma miatt inkább semleges közeli pH-jú vagy meszes talajokon javasolt alkalmazni.

Magas foszfortartalmából adódóan leginkább a káliummal jól ellátott, de foszforpótlásra szoruló talajok alapműtrágyája. Érdemi kéntartalma miatt ezeken a talajokon kénigényes növények alapműtrágyázásához is kiváló! NPK összetételéből következően starter-hatású termék, de a gyártáshoz felhasznált alapanyagok miatt nem tekinthető valódi starter műtrágyának.

NPK 10-10-25 + 7 SO3, 7CaO*, 2 MgO
Kimondottan káliumpótlásra szánt termék. A műtrágya teljes hatóanyag-tartalma 61%. A nitrogén hatóanyag túlnyomó része ammónium formában van a termékben, mely a talajkolloidokon jól kötődik, ezért kimosódásra nem hajlamos. A ként szulfát formában tartalmazza a műtrágya. Magnézium tartalma fotoszintézist serkentő hatású, hozzájárul a teljes körű tápanyag-visszapótláshoz. Kálcium tartalma kedvezően befolyásolja a termőföldbe került szemcse körül a talaj pH-t, így jótékony hatású más tápelemek felvételére is, segíti a megfelelő gyökérnövekedést.
Magas káliumtartalmából adódóan elsősorban a foszforral jól ellátott, de káliumpótlásra szoruló talajok alapműtrágyázására, illetve káliumigényes növénykultúrák termesztésének megalapozására ajánljuk. Ezeken a talajokon érdemi kéntartalma miatt kénigényes növények alapműtrágyázásához is alkalmazható, illetve NPK összetételéből következően a napraforgó, cukorrépa, kukorica egyik ideális alaptrágyájának tekinthető.

Javasolt felhasználás:

Ajánlott dózis (kg/ha)

őszi kalászosok 200-400 200-400
tavaszi kalászosok 200-350 200-350
napraforgó 200-400 300-450
repce 300-400 300-600
gumósok 300-500 300-500

kukorica

200-400 250-500

Növénykultúra

HUNFERT 8-24-24 HUNFERT 8-20-28
őszi kalászosok 150-350 150-300
tavaszi kalászosok 100-250 100-250
napraforgó 200-350 200-350
repce 200-400 200-400
gumósok 300-500 300-500
kukorica 250-400 250-400

A termékek csomagolására, az áru származásának egyértelmű azonosíthatóságára is különös gondot fordítunk, hiszen egy jó minőségű műtrágya is gyorsan tönkremehet a nem megfelelő csomagolás miatt, illetve sajnos már minden jó minőségű terméket hamisítanak. Ezért a HUNFERT műtrágyákat 700 kg, belső polietilén béléssel ellátott HUNFERT logózott PP big bag zsákokba szereljük ki a nagyobb felhasználók számára, illetve 25 kg logózott polietilén zsákokba töltve, palettizálva és zsugorfóliázva. 1200 kg raklapos egységrakományként is forgalmazzuk a kisebb mennyiséget felhasználó termelőkre is gondolva. A HUNFERT komplex műtrágyák folyamatosan bővülő választékban elérhetőek az IKR Agrár Kft. kínálatában!

Péntek Csaba
termékmenedzser

Kérjen ajánlatot a weboldalon keresztül IDE kattintva, vagy keresse meg az Önhöz legközelebbi területi központ kapcsolattartóját IDE kattintva!


Játsszon és nyerjen az Agroinform.hu-val!

A nyereményjátékunk 2014. augusztus 1-én indult és október 1-ig tart!

Adjon fel minél több hirdetést és nyerjen minél több big bag zsák HUNFERT műtrágyát!

Bővebb információtért kattintson IDE.