Immáron második alkalommal rendezték meg arató fesztiváljukat a Duna menti Ordas község lakói. Ragyogóan napos szombat délután, zeneszó és kemencében sült lángos finom illata várta az érdeklődőket az ordasi tájház udvarán. A fesztivál célja nem is a versengés, annál inkább a hagyományok őrzése, a régi emlékek felelevenítése, a közösség erősítése – nyilatkozták Szabó Zsolt, és Borsodiné Vargacz Edit szervezők.

Szabó Zsolt polgármester köszöntője után lovasok vezették a menetet az úgynevezett Ordas Bokros dűlőbe, ahol a verseny megkezdése előtt közösen learattak egy táblát, majd P. Szabóné Kováts Teodóra tiszteletes asszony megáldotta a terményt.

Hat csapat nevezett a versenyre: az Ordasi házigazdák két csapattal, emellett Géderlakról, Dunapatajról, Uszodról, Dunaszentbenedekről is képviseltették magukat részvevők. Egy óra hossza állt rendelkezésre a csapatoknak, hogy a kijelölt versenyparcellát levágják, kévébe rakják, majd a tarlót összegereblyézzék, amely alatt Takács László és Hegedűs László zenészek húzták a talpalávalót, lelkesítve a versenyzőket.

A verseny végeztével – ahogyan régen is szokás volt –  a gazda vendégelte meg az aratókat és a nézőket, a nap végét pedig arató bál zárta. A rendezvény legfiatalabb versenyzője, a 12 éves Flick Fiorella, a legidősebb pedig  a 94 éves Kiss Józsi bácsi volt.

Díjak:
I. helyezett: Géderlaki Nyerítők csapata
II. Uszódi kaszások, valamint Dunaszenbenedeki Aratók
III. Ordasi Idősek, és az Ordasi Fiatalok

Emellett minden részvevő oklevélben, emlékéremben részesült.
Az aratóversenyen készült képeinket IDE kattintva tekintheti meg!