Az 1936-ban alapított EURALIS francia termelői tulajdonban lévő, szövetkezeti rendszerben működő, nemzetközi mezőgazdasági vállalatcsoport, ami több mint 10 éve van jelen Magyarországon. Az elmúlt években a vállalat a magyar piacon szójában, cirokban piacvezető lett, és emellett évről-évre folyamatosan nő az EURALIS repcével bevetett területek nagysága.

Mi a siker titka?

Egyszerű a válasz: olyan termékkínálatot biztosítanak a hazai termelők részére, amiből mindenki megtalálhatja a technológia adottságainak, termesztési környezetének leginkább megfelelő, átlag feletti jövedelmezőséggel termeszthető hibridet.

Az EURALIS innovatív cégként egy saját minősítési rendszert dolgozott ki és vezetett be P3 néven. A P3 logóval csak a legígéretesebb, kiemelkedő képességekkel rendelkező hibridjeiket jelölik és ajánlják a termelők számára.

repce

A Magyarországon regisztrált ES IMPERIO egy közép-korai, kiemelkedő termőképességű hibrid, ami elsőként kapta meg a P3-as minősítést. Intenzív körülmények között rekordtermésre képes. Nagyon jó elágazó képessége miatt az alacsonyabb tőszámú, széles sortávú technológiában is termeszthető. Átlag feletti a betegségekkel szembeni ellenállóképesség és kiemelkedően jó Phoma ellenállóság (RLM3, RLM7 génekkel rendelkezik) jellemzi. Alkalmazkodó képessége nagyon jó, ezért a kevésbé intenzív termőhelyeken is átlag feletti termésre képes.

A korai éréscsoportba tartozó, szintén P3-as minősítésű ES CESARIO alacsony hibrid, kiváló kezdeti fejlődéssel. Pergésre, megdőlésre egyáltalán nem hajlamos, korán betakarítható hibrid. További erőssége a kiváló Phoma ellenállóság, hiszen RLM1, RLM7, RLM9 génekkel rendelkezik.

repce

A P3-as család újabb generációs hibridje, a Magyarországon regisztrált, közép-korai éréscsoportba tartozó ES DIABLO, ami az idei szezontól már elérhető a hazai termelők számára. Kiemelkedő terméspotenciálját jól mutatja, hogy a NÉBIH kísérleteiben, 3 év (2016-18) átlagában elért 5,19 t/ha- os termése közel 8%-kal haladta meg a hivatalos standardok átlagát. Átlag feletti alkalmazkodóképesség, olajtartalom és kiváló Phoma ellenállóság (RLM1, RLM7, RLM9 génekkel rendelkezik) jellemzi.

Nébih

Az EURALIS további újdonságai a közép-kései éréscsoportba tartozó ES VITO és a herbicid toleráns DECIBEL CL.

A hibridekkel kapcsolatban keressék az EURALIS területileg illetékes kollégáit, illetve bővebb információ található a vállalat honlapján: www.euralis.hu

Az EURALIS aktuális katalógusát itt találja:

katalógusEredményes gazdálkodást kívánva arra biztatjuk Önöket, hogy használják az EURALIS repce kiemelkedő genetikáját, hisz ÉRTÉKET ÉS BIZALMAT TEREMTÜNK!

Balogh László
termékmendzser
Euralis Kft.

Euralis