A cégcsoport búzái sorra nyerik el a legnívósabb díjakat, és jelentősen hozzájárulnak a magyar gabonatermesztés minőségi fejlesztéséhez, az exportképesség javításához.

A Marton Genetics cégcsoport fontosnak tartja, hogy a növénytermesztőkkel személyesen is találkozzanak, hiszen így megismertethetik velük a Magyarországon elérhető, hazai körülmények között nemesített gabonafajtákat. Ezt szolgálta a martonvásári szakmai nap és fajtabemutató is, ahol a színvonalas előadások után az érdeklődők terepszemlén is részt vehettek.

Martonvásár mint név az egyik legismertebb a vetőmagok világában, a cégcsoport az egyik legnagyobb fajtatulajdonos. Búzafajtáik népszerűsége töretlen a Kárpát-medencében, legújabb fajtáik teret nyernek Európa legtöbb országában is. A cégcsoport három búzafajtája tavaly elnyerte az Agrár Innovációs díjat az MTA Agrártudományi Kutatóközpont részére.

Marton Genetics

A Marton Genetics három búzafajtája tavaly elnyerte az Agrár Innovációs díjat

Valódi rekord, hogy a kiemelkedő terméseredményt és kiváló vetőmag-forgalmazást produkáló Mv Nádor búzájuk szaporítóterülete eléri a búza-szaporítóterület 14 százalékát.

A martonvásári minőségjavító búzafajták elterjedése jelentősen hozzájárult a magyar gabonatermesztés minőségi fejlesztéséhez, az exportképesség javításához. Magas terméseredmény és jó minőségű gabona csak fémzárolt, jó termőképességű, a környezeti kihívásokkal szemben ellenálló vetőmagok használatával érhető el. A magyar gazdák számára kiszámítható bevételt az adhat, ha minőségi jellemzőiben megfelelő fajtákat választanak, amellyel teljesíthetők az élelmiszer-biztonsági elvárások, a környezeti igényesség, a felelős gazdálkodás, és az elvárt terméseredményhez okszerű agrártechnológiákat követve kevesebb kemikáliát használnak.

búza

Az Mv Nádor búzafajta kiváló tulajdonságainak köszönhetően a búza-szaporítóterület 14 százalékát teszi ki

Őszi árpa ajánlatukban három hatsoros fajtával állnak a termelők rendelkezésére, melyek érésidőben, tápanyagreakcióban és elérhető terméspotenciálban térnek el egymástól. E fajtáik a Mv Initium, Hanzi és KWS Meridian.

Kiemelt őszi búza ajánlatuk:

Mv Nádor az abszolút rekorder – a hazai búzaszaporító terület mintegy 14%-át foglalja el. 2018. évi Agrár Innovációs Díj kitüntetettje.

Mv Nemere és Mv Ménrót koraiság és a nagy termés kombinációját hordozzák magukban és szintén a 2018. évi Agrár Innovációs Díj kitüntetettjei.

Mv Ikva, ami extra korai búzafajta, kicsivel intenzívebb technológia mellett az őszi árpánál lényegesen többet terem, és jobban is értékesíthető.

Mv Mente, az abszolút prémium búza, a kiváló minőség képviselője. Mv Krajcár, a Nádor testvér, kiváló állóképességű és szárazságtűrő búzafajta.

Mv Kondás, korai éréscsoport új, tar kalászú fajtája, ami sárgarozsdával szemben rezisztens.

A magyarországi durumbúza-kereslet számára két kiváló minőségű fajtával állnak rendelkezésre. Az Mv Pennedur és Mv Hundur nagyjából azonos termőképesség mellett érésidő, termőhellyel szembeni igényesség és beltartalmi minőség tekintetében térnek el egymástól.

Marton Genetics

Minden kalászosból nagy fajtaválaszték áll a termelők rendelkezésére

Azoknak a termelőknek, akik tritikálétermesztéssel foglalkoznak, elsősorban a kifejezetten takarmány célú termesztéshez ajánlják korai érésű Mv Talentum, Mv Talizmán és Fredro fajtáikat. Az utóbbi két fajta kimagasló zöldhozammal rendelkezik. Az őszi vetésű zabot kedvelők számára ajánlják az Mv Hópehely fajtát, mivel akár 30-40 százalékkal több hozam várható, mint tavaszi társaiktól.

Azok számára, akik őszi rozsot szeretnének termelni, a legjobb választás a Dankowskie Diament fajtarozs, ami malmi rozsként és zöldtakarmányként is megállja a helyét.

A tönkölybúzatermesztők számára két fajta érhető el kínálatukban: az Mv Martongold és a Franckenkorn fajták, amelyek egyaránt jól illeszthetők hagyományos és az ökológiai gazdálkodásba egyaránt.

Vagyis minden termesztő biztos lehet abban, hogy ha a Marton Genetics-hez fordul, megtalálja a számára legmegfelelőbb fajtát!