Feladatai közé tartozik a nemesítőház és a magyarországi vetőmagszektor szereplői közötti kapcsolattartás és új fajtajelöltek bejelentése az állami fajtakísérletekbe. Az eddigi biztató eredmények alapján a vállalat már a közeljövőben szeretné megerősíteni piaci jelenlétét hazánkban.

Az Istropol Solary Zrt. jogelődje 1952-ben kezdte meg működését a Csallóköz szívében található Sósszigeten. A Felvidéken ezért a nemesítőház tevékenységét sósszigeti nemesítésként ismerik. A vállalat korábban számtalan növénykultúra nemesítésével foglalkozott a kalászosok mellett, de a változó piaci igényeknek megfelelve a rendszerváltás után specializálódtak a kalászos gabonafélék nemesítésére.

A gyors alkalmazkodás és a piaci igények maximális kiszolgálása jellemző ma is a társaságra, amely hitvallása szerint nagy előnyt kovácsolhat egy “kis cég” is abból, ha gyorsan képes hatékony megoldást nyújtani a gazdálkodók igényeinek megfelelve.

kalászos

Egy “kis cég” nagy előnye lehet, ha gyorsan képes hatékony megoldást nyújtani a gazdálkodóknak

Az Istropol Solary Zrt. és az Istroseed Zrt. vendégeként kisfilmet forgattunk a Szlovákiában található felsővámosi telephelyen – nézzünk körbe a nemesítőháznál madártávlatból.

Ismerjük meg, hogyan kapcsolódik egymáshoz a két hasonlóan csengő cégnév!

Az Istropol Solary Zrt. a gabonafélék nemesítésével foglalkozik –  az Istroseed Zrt. pedig a gazdálkodók– és a nemesítőház közötti kapcsolattartásért felel Magyarországon. Az Istropol Solary Zrt. porfóliójában jelenleg több mint 25 őszi- és tavaszi búza-, durumbúza-, tritikálé-, tavaszi árpa- és zabfajta szerepel.

Ez a széles választék lehetővé teszi, hogy az Istropol partnerei mindig megtalálják a technológiai feltételeknek és a termesztési célkitűzéseiknek legmegfelelőbb fajtákat. A színes termékpaletta mellett a nemesítők szem előtt tartják a gazdálkodók gyorsan változó igényeit, így elsődleges szempont a piac által támasztott elvárások minél gyorsabb kiszolgálása.

gabona

Az Istropol Solary Zrt. porfóliójában jelenleg több mint 25 kalászos fajta szerepel

Érdemes megismerni az Istropol Solary Zrt. új genetikáit a magyar gazdálkodók számára, hiszen kifejezetten a Kárpát-medence körülményeire fejlesztett fajtákat kínál a nemesítőház.

gabona

A nemesítőház kifejezetten a Kárpát-medence körülményeire fejlesztett fajtákat kínál

Az Istropol igyekszik minél szélesebb körben népszerűsíteni kiváló genetikájú fajtáit – ehhez pedig kiforrott nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, amelyek bizonyítják, hogy megbízható, nagytudású és nagy múlttal rendelkező növénynemesítő házról van szó. A nemzetközi kapcsolatok és a hazai piac mellett fontos szerepet kap a vállalat hitvallása:

„Célunk természetesen a növekedés, de fontosnak tartjuk, hogy megtartsuk társaságunk jelenlegi rugalmasságát, amelynek köszönhetően személyre szabott, gyors megoldásokkal tudjuk kiszolgálni termelőinket.”