A Nic-It Turbo a posztemergens gyomirtó szerek minden követelményét teljesíti és a termelők számára kielégítő megoldást nyújt. A Nic-It Turbo, olyan kereskedelmi gyűjtőcsomag, mely 5 ha kukorica terület gyomirtására elegendő készítményeket tartalmaz. Ezen technológia egyik alapja a Cheminova nagyon magas, 240 g/l nikoszulfuron hatóanyag tartalmú, modern, olajos formulációval rendelkező készítménye a Nic-It. Dózisa 0,2 l/ha, mellyel 20%-al több hatóanyagot juttatunk ki más nikoszulfuron hatóanyagú készítményhez viszonyítva. A Nic-It önmagában is a kukoricában előforduló magról kelő-és évelő egyszikű gyomnövény ellen, valamint több magról kelő kétszikű gyomnövény ellen is hatékony megoldást nyújt. A kukoricában károsító kétszikű gyomnövények, mint például a parlagfű, libatop, szerbtövis, csattanó maszlag, selyemmályva, mezei acat, apró szulák, sövény szulák ellen a Nic-It Turbo másik eleme a floraszulam+2,4D észter hatóanyag tartalmú Imperial 0,8 l/ha dózisa biztosítja a tökéletes hatást. A hatóanyagok megfelelő felszívódását, az esőállóságot és a permetcseppek megfelelő eloszlását a csomag harmadik eleme a Hyspray 0,5 l/ha dózisa biztosítja. A kezeléseket a magról kelő kétszikű gyomnövények 4-6 leveles fejlettségénél, a magról kelő egyszikűek ellen a gyökérváltás előtti fejlettséghez kell időzíteni. Amennyiben fenyércirokkal fertőzött a terület, akkor a fenyércirok 10-20 cm-es fejlettségénél kell elvégezni a kezelést. Ha az egyszikűek (fenyércirok) kelése elhúzódó osztott kezelés is alkalmazható.

A Nic-It Turbo a kukorica ötleveles állapotáig használható. Üzemi tapasztalatok alapján kíméletesen alkalmazható fejlett állomány gyomirtására is. Használatával kukoricában a csapadékviszonyoktól és a gyomösszetételtől függetlenül látványos és gyors hatást érhetünk el utóvetemény hatás nélkül.

Kedves Partnerünk! Amennyiben Ön a megfelelő tőszám biztosítására is gondolt és a Kentaur 5G mikrogranulált talajfertőtlenítő készítményünket alkalmazta a vetéssel egymenetben, ebben az esetben a Nic-It Turbo (vagy önmagában a Nic-It) biztonságosan alkalmazható a kukorica gyomirtására.

Tamasi József

Cheminova Magyarország Kft.