A magyar stand a kiállításon – fotó: AMC
Az Agrármarketing Centrum közösségi standjának megnyitóján, október 21-én részt vett Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Károlyi György, Magyarország párizsi nagykövete, Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatója és Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese.
A megnyitó – fotó: AMC
Az idei magyar megjelenés összesen 287,5 négyzetméteren valósul meg két különálló standon: a kisebbik, 40 négyzetméteres területen olyan mélyhűtött termékeket ismerhetnek meg a látogatók, mint a fagyasztott gyümölcsök, gyümölcsvelő, fagyasztott lepények, hűtött nyúlhúsfélék. A nagyobb, 247,5 négyzetméteres kiállítási területen szárított zöldségeket, gyógynövényeket, gyógyteákat, hústermékeket és felvágottakat, édességeket, kürtőskalácsot és péksüteményeket, mák és dióféléket, mézeket, kukorica-snacket, burgonyaszirmot, szeszesitalokat, valamint fűszerpaprika őrleményt mutatnak be a szakmai érdeklődök számára.
A SIAL Párizs kiállítást kétévente rendezik meg, kizárólag a szakma képviselőinek, több mint 50 éve. Az idei rendezvényen 7.020 kiállító mutatkozik be több mint 109 országból, 21 szakosított szektorban.