A Caussade Semences Hungary Kft. már hagyományos módon, 2. alkalommal hirdette meg nyereményjátékát a termelők között. A játékban résztvevő gazdálkodók egy olyan középérésű repcehibrid mellett tették le a voksukat, amely termesztése önmagában is ajándék.

"Memori CS – A repce, amire emlékezni fog!"

Minőségi mutatók:

 • 45% olajtartalom
 • 37,8% fehérjetartalom

Termőképesség:

 • 2016-ban az országos termésátlag feletti 4,39 t/ha átlag hozamot ért el
 • Kiváló tél és hidegtűrése, áttelelése a magas hozamának az egyik biztosítéka
 • Virágzása a méhek tavaszi    gyűjtési időszakának kezdetével egybeesik
 • Vastag becőrétegű, kiegyenlített állománya közép magas-magas
 • Dús és intenzív oldalelágazódási hajlam jellemzi
 • Becői hosszúak, kiteltek
 • Szára erős, megdőlésre nem hajlamos
 • Magpergésre nem hajlamos
 • Olajtartalma és olajhozama magas
 • A különböző talaj és klimatikus adottságokhoz jól alkalmazkodó hibrid
 • Minden magyarországi, de az ország középső és déli repcetermő területein kifejezetten bőtermő hibrid

Vetési javaslat

 • Hagyományos 25-30 db/m2 növénysűrűségű és széles sortávú vetésre egyaránt ajánlott hibrid.

És most lássuk, hogyan vélekednek a Memori repcéről a termelők:

Tyukász Ferenc a Caussade Semences Hungary Kft. területi szaktanácsadója maga is gazdálkodó, így a termelői véleményét és a saját tapasztalatát is meg tudja osztani a Memori hibridrepcéről.

Caussade

"Kovács Sándor szalkszentmártoni termelőmnek is ajánlottam a játékunkat, hiszen a szabályzat értelmében már 7 zsák vetőmag vásárlása után járt egy nyereményszelvény annak a gazdának, aki a Memori repce mellett döntött.

Az én játékosomat nem kellett hosszasan rábeszélni a Memorira.

A Caussade nemesítőházzal kapcsolatos jó tapasztalatainak köszönhetően Sándor rögtön 140 hektár Memori repcét vetett el, és második helyezett lett a nyereményjátékunkon, így egy tetszőlegesen beváltható utazást nyert.

A valódi nyeremény azonban maga a vetőmag genetikája, amelyről

sok termelőnk állítja, hogy a legismertebb piacvezető vetőmagokat is megszorítja, ha nem múlja felül...

A repcéről általánosságban is megosztanék egy pár gondolatot és egy gyors költség-kalkulációt:

A repce az egyik legstabilabb növény évek óta, hazánk klimatikus- és talajadottságai mellett. A mi térségünkben, ahol közel a Duna és más térségek termelői gyakran irigykednek ezért ránk – mégis a Duna-menti fennsíkon, országos viszonylatban szinte a legtöbb a forró napok száma.

A kukorica maximum 8-9 tonnát terem nálunk. Ehhez képest a repce esetében – igaz, hogy nagyobb beruházás mellett és komolyabb szakmai odafigyeléssel, de – gyakorlatilag a 4 tonnás termés garantálható.

2017-ben 100 napig nem esett az eső, mégis 4,5 tonna felett volt a repcetermésünk.

300-340 ezer forint hektáronkénti befektetésből 500 ezer forint árbevétel könnyedén realizálható.

Mára Magyarországon megközelíti a 300 ezer hektárt a repce vetésterülete – ez ezért van, mert aki egyszer ebbe "belekóstol", az rövidesen felismeri a repcében rejlő pénzügyi stabilitást.

Jó hír a termelők számára, hogy a Caussade folyamatos nemesítő munkájának köszönhetően idén tovább bővült – és ezáltal teljessé vált a repce vetőmag portfóliónk: 2018 őszén már megvásárolható a Caussade ETENDAR CL repcéje is, amely szántóföldi kísérletek formájában már több termelőnél bizonyított az elmúlt években.

A hamarosan beköszöntő tavaszi szezonra is van meglepetésünk: A kapás kultúrák között a napraforgó kínálatunk is bővült. A CL és CLP technológia mellett az Expressz-es technológiával kezelhető szegmensben is elérhető már napraforgó hibridünk, melynek neve: CSF 17902 Sulfo.

"Ár-érték arányban 10.000.- Forinttal olcsóbb, mint a kategóriájában piacvezető versenytárs napraforgó – és az eddigi eredmények alapján még jobb is a teljesítménye."

Sümeghy Tamás Drávaszabolcs környékén gazdálkodik és a "Memorizz velünk!" nyereményjáték harmadik helyezettje lett.

167 hektáron termeszt repcét, amelyből 54 hektáron a Memorinak szavazott bizalmat.

"Három éve ismerkedtem meg a caussade nemesítőház vetőmagjaival és akkor még csak kukoricát vetettem.

A Caussade kukoricák nagyon jól teljesítettek a vegyes adottságú területeken – ugyanis a mi térségünkben a futóhomoktól az öntéstalajokig minden előfordul.

Ami a legjobban tetszett a Caussade kukoricában, hogy ár-érték arányban nagyon-nagyon jónak találtam. A sikeres betakarítások után a területi Caussade szaktanácsadóm ajánlotta, hogy próbáljam ki a repcét és az őszi búzát is – így mára három növénykultúrával is képviseli magát a Caussade a gazdaságunkban. Úgy látom, hogy jó döntés volt repce és az őszi búza is.

A Caussade Semences Hungary Kft. "Memorizz velünk!" nyereményjáték első helyezettje Engerhart József lett. A Békés megyei gazdálkodó integrációval is foglalkozik és 2017-ben 300 hektáron vetett Caussade repcét.

"Minden termelőnek a saját talajviszonyai ismeretében kell megválasztania a számára legjobb vetőmagot, azonban az én tapasztalataim alapján mindenkinek csak ajánlati tudom a Memori hibridrepcét. A Caussade vetőmagokról általánosságban az a véleményem, hogy

a hazánkban kapható legjobb vetőmagok közé tartoznak ár-érték arányban.

Rólunk, Békés megyei gazdálkodókról mindenkinek az jut az eszébe először, hogy az ország legjobb adottságú termőtalajai itt találhatók meg.

Ez igaz is, azonban azt is hozzá kell tennünk, hogy a legrosszabb aranykoronájú földek is Békésben vannak. Ugyanúgy vegyes adottságok és gyakran szélsőségek viszonyok között kell termelnünk, mint bárhol máshol az országban.

Amit mondani tudok a gazdálkodó társaimnak a hektikus időjárási viszonyok és az imént taglalt vegyes talajadottságok mellett az, hogy

legfontosabb célként a termésbiztonság és az erre való törekvés kell, hogy lebegjen a termelők szeme előtt. – És ez az, amit a Caussade biztosítani tud!"

2018-ban az ETENDAR CL repcéhez kapcsolódóan újabb nyereményjátékra hívja a termelőket a Caussade Semences Hungary Kft.!  Ennek részleteiről időben tájékoztatjuk önöket.

Játsszon ön is a Caussade csapatával – keresse kérdéseivel a területi képviselőket!