A felvásárlási árak a cikk írásának idején 92.000,- Ft/t körül vannak, ami 3,26 t/ha termésnél jelenti a fedezeti pontot, 300 ezer Ft/ha költségszint mellett. A neonikotinoid tartalmú csávázószerek hiányában indokolt volt a többszöri rovarkártétel elleni védekezés a szezonban, ezen kívül a gombaölőszeres védekezés is szükségszerű volt, így könnyű elérni ezt a ráfordítást. Több megyében a termésátlag meghaladta az említett mértéket, pl. Vas: 4,01 t, Tolna: 3,73 t, Fejér: 3,34 t, Baranya: 3,30 t, Zala: 3,29 t. Az országos termésátlag 3,067 t/ha körül alakul az idén, ami jó eredménynek számít.

Az olajos magvú növények iránt megvan az állandó kereslet, ezen belül a repcére továbbra is igény van a világpiacon. A magasabb árbevétel elérését segítik a nagy potenciálú hibridek, melyek további előnyökkel is rendelkeznek, úgy, mint rugalmasság a vetésidőben és tőszámban, gyorsabb kezdeti fejlődés, jó stressztűrő képesség és télállóság, valamint nagyobb elágazóképesség.

A szélsőségesebbé váló időjárási körülmények között mindenképpen érdemes inkább a hibrideket előtérbe helyezni.

Cégünk, az Euralis Kft. csak hibridrepcéket forgalmaz, melyekkel mindenféle termőhelyen biztosítjuk az ideális választást a magas termés eléréséhez!

A 2014/15-ös szezonban jelentősen kibővült a választékunk a korábbiakhoz képest: összesen 9 hibridet forgalmazunk, melyből 3 korai érésidejű, 6 pedig középérésű.

Kereskedelmi szempontból több újdonsággal is előállunk az idén:

- Az eddigi 1,5 millió mag/zsák helyett innentől 1,62 millió mag kerül az Euralis repcezsákokba, ami egyértelmű előnyt jelent vásárlóinknak. Ez azt jelenti, hogy:
8%-kal több mag van a zsákban, 8%-os árelőny az eddigiekhez képest, 8%-kal nagyobb a bevethető terület.

- A Kwizda Agro Hungary Kft-vel stratégiai együttműködést kötöttünk, amellyel célunk, hogy a jövőben a termelőknek minél szélesebb körű megoldásokat nyújthassunk, így biztosítva a repcetermesztés sikerességét.
Az együttműködés keretében az ES NATALIE (2011-es állami elismerés) korai repcehibridünket kínáljuk a ROUTEˆ cink tartalmú gyökérstimuláló lombtrágyával együtt termékpárban.

Mit is érdemes tudni az ES NATALIE-ról?

- A legkorábbi és leghosszabban virágzó hibridünk, korán érik, középmagas
- Nagy termőképességű, jó olajtartalommal rendelkezik
- Sclerotinia toleranciája kiváló, Phoma toleranciája nagyon jó
- Igen jól bírja a nagyobb tőszámot (tavaszra ajánlott: 45-48 növény/nm)

2014-ben üzemi kísérleteinkben, 8 hely átlagában 4,76 t/ha eredményt produkált.

Egy üzemi eredmény: Pakson, Dr. Dobos Istvánnál 72 ha átlagában 4,6 t/ha volt a terméseredménye.

Vásároljon termékpárban 10 hektárra ES Natalie-t (3 zsák) + 10 liter Route-ot, és így megspórol nettó 82.100,- Ft-ot (31%)!

AKTUÁLIS JÁTÉKUNK: REPCE-PLAKÁT KERESŐ JÁTÉK!

Az ország különböző pontjain vannak óriásplakátjaink, amelyek egészen augusztus végig láthatóak lesznek az utak mellett, külterületen vagy akár vidéki városok belső részein.

Játékszabályok:
Bárki részt vehet a játékban, aki lefényképezi/lefényképezteti önmagát az egyik plakátunk előtt és ezt a fotót megosztja facebook oldalunkon (www.facebook.com/euralis.hu) vagy elküldi részünkre (euralis.hu@euralis.com email címre) neve és a helyszín megadásával.

Van 10.000 Ft, 20.000 Ft és 30.000 Ft-os Média Markt vásárlási utalványunk, amelyeket szeptemberben kiosztunk azok között, akik a legtöbb szavazatot gyűjtik be a beküldött fotóra. Hosszú a nyár, szerte az országban láthatóak a plakátok, várjuk a fotókat és majd a szavazatokat!

Reméljük, hogy minél több szemfüles partnerünk, olvasónk találja meg az óriásplakátjainkat! Várjuk a fotókat!

Csigó György Tamás
termék- és marketing menedzser


Az EURALIS repce katalógusa IDE KATTINTVA közvetlenül is letölthető!