Az ICL\SF műtrágya kínálatából minden gazdálkodó könnyen megtalálhatja a neki megfelelő, legkorszerűbb termékeket. A folyamatos innováció és a különleges technológiák alkalmazása lehetővé teszi a magas hozamok és a kiváló minőség elérését a lehető legalacsonyabb környezeti terhelés mellett.

műtrágya

Burkolt alapműtrágyák

Az alaptrágyázási technológiák közül a legprecízebb tápanyagellátást az ásványi anyagok burkolása teszi lehetővé. A technológia lényege, hogy a vízoldható tápanyagok a speciális burkolat következtében folyamatosan, hónapokon keresztül táródnak fel, a feltáródás sebessége csak a talajhőmérséklettől függ, és adott hőmérsékleten a burkolat vastagsága határozza meg a feltáródás időtartamát.

Az ICL\SF vezető szerepet tölt be a burkolt műtrágyák piacán. Termékeit két nagy csoportba oszthatjuk:
Agroblen – teljesen burkolt NPK, Agromaster – részben burkolt NPK-tartalom.

A technológia eredményeképpen a burkolt tápanyagok kimosódása jelentéktelen, a szükséges tápanyagok az időjárástól és a talajkémiai viszonyoktól függetlenül folyamatosan és igény szerint rendelkezésre állnak.

kép

Tápoldatozás

A tápoldatozás segítségével az alapműtrágyázáson felül a konkrét fejlettségi állapottól és a talaj tápanyagszintjétől függően lehetőségünk nyílik bizonyos tápanyagok kiegészítő adagolására az öntözéssel egy menetben. Az ICL\SF a tápoldatozás terén is komoly erőfeszítéseket tesz a minél precízebb megoldások elérésére. A Solinure GT összetett tápoldat termékcsaládot magas fokú tisztaság, kiváló oldódás és változatos összetételek jellemzik. Az Agrolution Special összetett tápoldat termékcsalád a fólia alatti termesztőknek prémium minőséget és különleges technológiákat kínál.

kép

Az Agrolution pHLow termékek pedig savazó hatásúak, így jelentős mértékben csökkentik az öntözővíz hidrogén-karbonát tartalmát és ezzel együtt pH értékét. Az Agrolution termékek ún. egytartályos műtrágyázást tesznek lehetővé. Különleges, szabadalmaztatott technológiájuknak köszönhetően minden tápelemet tartalmaznak, és még kalcium-nitráttal is keverhetők, akár törzsoldatban is.

Már a magyar piacon is elérhetőek a Nova mono műtrágya család tagjai, így az ICL\SF már azok számára is tud megoldást nyújtani, akik tápoldatkeverő rendszerekkel dolgoznak.

A cég által kifejlesztett „Angela 2.0” szoftver az öntözővíz minőségére alapozott tápoldatozási receptek készítésére alkalmas, de figyelembe veszi a talaj tápanyagtartalmát, az alapműtrágyázást és az öntözővíz mennyiségét is.

Szaktanácsadóink a laboratóriumi vizsgálati eredmények alapján, a termesztési körülmények figyelembevételével ingyenesen készítenek teljes körű tápanyag-utánpótlási tervet az Ön által termesztett kultúrákra is! Lépjen velünk kapcsolatba!

Lombtrágyázás

Még fólia alatti is nagy jelentősége lehet a levéltrágyák alkalmazásának, különösen talajos termesztésnél. Gyakran előfordulhat ugyanis, hogy a gyökéren keresztül történő tápanyagellátás nem megfelelő. Ilyen helyzetet teremthet a nem tökéletes talajállapot, a fejletlen gyökérzet, vagy az időjárásból, esetleg a hibás agrotechnikából származó stressz. Ilyenkor a jó minőségű lombtrágyák hatékonyan és gazdaságosan segítik a növényt a potenciális maximális produkció elérésében.

A lombtrágyák minőségét a hatóanyag-tisztaság, a biztos növénybe jutás, a hosszú tartamhatás és a gyökéren keresztüli tápanyagfelvétel megfelelő stimulációja jellemzi elsősorban. Az ICL\SF által gyártott Agroleaf Power lombtrágyacsalád minden fenti feltételnek maximálisan megfelel.

kép

Kiegészítő lehetőségek

Az ICL\SF kínálatában található PeKacid egy erősen savas kémhatású (pH = 2,2), 0-60-20 NPK-tartalmú műtrágya, tökéletesen vízoldható foszfort (60% P2O5) és káliumot (20% K2O) tartalmaz. Olyan különleges, lényegében „szilárd halmazállapotú sav”, amellyel kiváltható a hagyományos foszforsav. Semlegesíti és oldatban tartja a hidrogénkarbonátokat, így rendszeres használatával egyszerűen és biztonságosan megelőzhető a fúvókák, csepegtetőtestek és -csövek elzáródása, és jelentősen megnő az öntözőrendszer élettartama.

Termékismertetőinket keresse a www.icl-sf.hu weboldalon!

Vegye igénybe Ön is az ICL Specialty Fertilizers növénytermesztő gazdáknak szóló tápanyagutánpótlási szolgáltatását! Kollégáink sok éves tapasztalata, a folyamatos kísérletek, nemzetközi kutatási-fejlesztési háttér lehetővé teszi, hogy a legoptimálisabb megoldással segítsük az Ön munkáját. Kérdezzen Rácz Gábor szaktanácsadónktól itt.

Sikeres termesztést kíván az ICL\SF!

icl