Megérkezett Magyarországra a Syngenta legújabb digitális fejlesztése, a Cropwise Seed Selector. A több évtized időjárási és több tízezer teljesítményvizsgálat adataira alapozott online hibridválasztó platformon keresztül a gazdálkodók pár perc alatt táblára szóló napraforgó és kukorica hibrid ajánlásokat kaphatnak, ezáltal időt takaríthatnak meg és hatékonyabbá tehetik szántóföldi munkájukat – írja közleményében a Syngenta.

Hozzáteszik, hogy az elmúlt öt év nagy előrelépést hozott a hazai agrárdigitalizációban is. A világ egyik vezető agrárvállalataként a Syngenta számára stratégiai kérdés, hogy a kitűnő genetikák és a hatékony, innovatív növényvédelem mellett olyan komplex digitális megoldásokat biztosítson a partnerei számára, amelyek hozzájárulnak az eredményes gazdálkodásukhoz.

A Syngenta Cropwise-családjának legújabb tagja, a Seed Selector az egyik legfontosabb lépésben, a hibrid kiválasztásában segíti a gazdálkodókat – emelik ki.

„A megfelelő genetika kiválasztása döntő jelentőségű a sikeres gazdálkodás érdekében. Új platformunk, a Seed Selector a szezon előtt meghozott döntésben nyújt segítséget a gazdaság és táblák méretétől függetlenül. A rendszert vállalatunk piacvezető napraforgó kínálatára és egyre nagyobb piacrésszel rendelkező kukorica portfóliójának kitűnő teljesítményű hibridjeire alakítottuk ki. A Cropwise Seed Selector ajánlásai a legfrissebb rendelkezésre álló vizsgálati adatokon alapulnak, és az új eredményeink, bővülő hibridválasztékunk szerint változnak. Ajánlatainkban csak olyan hibridek szerepelnek, amelyeket több éven keresztül, különféle környezeti feltételek mellett teszteltünk" – hangsúlyozta a közleményben Tóth Tamás, a Syngenta Duna-régió vetőmag marketingvezetője.


Az okostelefonon, tableten és az asztali böngészőkön egyaránt elérhető Cropwise Seed Selector bárhol és bármikor használható. A már a magyar gazdák számára is elérhető fejlesztés több mint 50 ezer európai kísérleti helyszín eredményeit és 20 év időjárási adatait figyelembe véve ajánlja a kiválasztott táblákra legmegfelelőbb napraforgó vagy kukorica hibridet – áll a közleményben.

A rendszer előnyeit Európában már több, mint 5,2 millió hektáron használják a gazdálkodók – emelik ki.

Az ajánlás után a gazdálkodók az „e-Vetőmag igénylése" gombbal a vetőmag igényüket is leadhatják a vállalat felé. A rendszer automatikusan kosárba helyezi a szükséges vetőmagzsákok pontos mennyiségét, és az igényelni kívánt hibrideket. A folyamat végén egy e-igénylés generálódik, melyet e-mailben elküldhetnek vagy kinyomtathatnak, és beválthatnak valamelyik helyi kereskedő partnernél – írják a sajtóközleményben.

A Cropwise Seed Selector használatáról készült videót itt lehet megtekinteni.

A hibridválasztó platform pedig itt érhető el.

Indexkép: Shutterstock